Articol si poze trimise de Muresan Gabriella.

 

Am vizitat zona Rachitele, Doda Pili si Ic Ponor din dorinta de a ne petrece primul concediu de vara in patru :).  Am ales locatia din pentru a fi cat mai aproape de natura, cat mai linistit pentru a ne putea relaxa la maxim, departe de forfota si zgomotul orasului. Pe atunci David avea 3 ani si jumatate, iar Elisa in jur de 9 luni.

 

Am petrecut doua saptamani de vis si am ramas cu amintiri foarte frumoase. Partea grea a fost mai greu cu impachetatul si despachetatul, fiind o mamica foarte grijulie am pus jumatate de casa cu noi si o farmacie intreaga, dar cred ca multi dintre voi ati facut la fel.

Am ales sa ne cazam in doua locuri, in Rachitele la Pensiunea Maria si in satul Smida la Smida Park, dar ne-am oprit sa mancam deseori si in Ic Ponor la pensiunea Alex.

Am vizitat Parcul Natural Apuseni, cateva pesteri peste care am nimerit in micile noastre excursii, cascada Valul Miresei si Smida Park.

Cascada Valul Miresei este in localitatea Rachitele, foarte frumoasa si neasteptat de inalta (aproximativ 50 de metri). Legenda spune ca numele vine de la  faptul ca, demult, o mireasa a cazut de pe stancile abrupte din zona unde este cascada, iar voalul ei alb a ramas agatat pe stanci. Acolo nuntasii s-au oprit si au inceput sa planga si astfel s-a format cascada.

In fiecare zi am facut lucruri ce le-am amanat de ani de zile din diferite motive cum ar fi serviciul, apoi graviditatea, copil prea mic etc, asa ca ne-am propus sa nu mai ratam nimic. Am mers la pescuit, am facut gratare, ne-am jucat cu zmeul, am fost la piscina de la Smida Park, am facut plaja, am hoinarit prin padure, am fost la cules de zmeura si afine si am facut multe drumetii scurte.

Copiii s-au simtit foarte bine, au zbierat cat au vrut si cat au putut 🙂 fara sa ne facem griji ca sunt prea galagiosi. La sfarsit de zi erau rupti, chiar daca dormeau de amiaza.

 

Recomand cu drag aceste locuri, cu mentiunea ca drumul nu este unul foarte bun, in schimb este destul de aproape de Cluj si gasiti multe pensiuni frumoase, unele mai scumpe altele mai putin, unde va puteti caza si relaxa pentru un concediu in familie de neuitat!

 

Sotul meu a mai trecut iarna pe acolo si a facut cateva poze, surprinzand aceste locuri minunate si in anotimpul alb.

Acest concediu l-am facut acum doi ani, dar ne-a ramas drag si am vrut sa il impartasesc cu voi.