Am pornit de la Haus Linda cu greu, pentru că locul ne-a plăcut foarte mult, dar ideea de a ne juca în Playmobil ne-a făcut să pornim la drum. Patru ore de drum și la ora 12 am ajuns la Playmobil. Prietenii noștri erau deja acolo; ei dormiseră noaptea lângă parcul de distracție. Playmobil-ul este în apropiere de Nuremberg în Germania.

Haus Linda - Playmobil

Ne place mult Playmobil-ul, este un loc imens de joacă în aer liber unde copiii pot experimenta, se pot cățăra și se pot juca în voie.

Detalii despre parc:

  • Un loc de joacă exterior pentru copii până în 10 ani, care se întinde pe o suprafață de aproximativ 90.000 mp.
  • Parcul este deschis între orele 9:00 – 18:00.
  • Prețul biletului este de 10 euro/persoană în luna iunie și de 11 euro de persoană în lunile iulie-august. Pentru verificarea prețului, puteţi găsi informațiile oficiale de aici.
  • La intrare primiți o brăţară de hârtie pe care să treceți numele și numărul vostru de telefon în cazul în care copilul se pierde în parc.
  • Este bine să aveți haine de schimb pentru copii, pentru că șansele să se ude sunt mari.
  • Există un restaurant unde mâncarea este ok: găsiți salate, fructe, paste, cartofi prăjiți, înghețată şi deserturi. Se reține o garanție pentru tacâmuri sau paharele de la cafea, care se returnează în momentul în care ele sunt înapoiate.
  • Există un loc de joacă în interior unde copiii pot să se joace cu jucăriile produse sub marca Playmobil. Spațiul este generos, iar jucăriile frumos grupate pe centre de activități.
  • Parcarea se poate face pe stradă dacă găsiți locuri libere și este gratuită, sau în parcările etajate unde prețul pentru parcare este de 3 euro/zi.

La intrare te întâmpină uriașe machete de omuleți Playmobil care îţi fac intrarea pe tărâmul aventurii.

La intrare pe partea dreaptă este un șantier și o carieră unde copiii pot excava și pot extrage cărbune. Pentru că ne-am grăbit să ne întâlnim cu Sara și Andrei am sărit peste această atracție. Pozele de la acest centru de activități sunt făcute în urmă cu doi ani; am optat totuşi pentru a le posta, pentru a putea exemplifica mai bine ce oferă parcul.

 

În stânga cum intrăm în parc este locul de joacă interior care cuprinde centre de activități la măsuțe și un loc de joacă, un fel de junglă, unde copiii se pot cățăra pe tobogane.

În subsolul parcului de joacă din interior sunt labirinturi unde cei mici, sau mai bine zis cei mai mari, pot urmări indiciile pentru a urma o anumită rută. Noi am trecut în grabă spre castel pentru a ne cățăra și a ne întâlni cu prietenii noştri.

Au urmat apoi locurile de joacă cu apă de unde ne-a fost greu să plecăm.

Corabia Piraților a fost următoarea pe lista locurilor pe care am dorit să le revedem. Apa fiind până la glezne în lacul care înconjura corabia, am lăsat copiii să meargă singuri, stimulându-le astfel curajul şi încrederea în ei.

Am continuat aventura pe lianele și butucii mișcători pentru a ajunge pe tărâmul dinozaurilor.

 

Arca lui Noe, ferma animalelor, tobogane uriașe – acestea sunt doar o parte din restul atracțiilor pe care le oferă parcul.

Am încheiat această vizită la Playmobil căutând aur și pietre prețioase cu mic, cu mare în mina de aur, pentru a umple cufărul cu comori. 🙂

Am ieșit ultimii din parc și am plecat spre hotel în Nuremberg la NH Hotel, unde am găsit o ofertă foarte avantajoasă: copiii nu au trebuit sa plătească. 🙂

Recomandăm cu drag acest parc oricărei familii care are drum în zonă. Pentru noi este cu siguranță unul din locurile noastre preferate pe care sigur îl vom revedea.