Articol si poze trimise de Ioana Muresan.

 

Pentru ca auzisem de celebra Mocanita, ne-am hotarat sa petrecem putin timp in Viseu de Sus.  A fost o experienta minunata pe care o recomand tuturor.

 

In zona sunt foarte multe pensiuni unde va puteti caza dar va recomand sa va faceti rezervare din timp. Noi ne-am cazat la Pensiunea Agnes. Ne-am simtit foarte bine acolo, mai ales ca aveau un loc de joaca amenajat pentru copiii, iar noi ne-am putut relaxa in voie la un gratar .

De dimineata ne-am prezentat la gara, trebuie sa stiti ca Mocanita circula dupa un orar fix asa ca e bine sa va interesati de el. Programul Mocanitei il puteti gasi aici.

 

Traseul este incantator, calea ferata urmeaza cursul serpuit al apei de munte si urca din ce in ce mai mult intr-un peisaj salbatic, plin de paduri , catre cele mai indepartate creste ale muntilor. Imaginea locomotivei care suiera si pufaie, lasand in urma o dara groasa si inalta de aburi , i-a impresionat pe copiii care erau foarte incantati de tot ceea ce se intampla. Viteza nu este mare – vreo 10 km pe ora – asa ca ai timp suficient la dispozitie sa vezi totul in jur.

La scurt timp de la plecarea trenului telefoanele mobile raman fara semnal asa incat singurul lucru care iti ramane de facut este sa te relaxezi si sa te bucuri de frumusetea peisajelor.

 

Platou

Drumul dureaza doua ore si ceva pana la ultima statie la care se mai poate ajunge in prezent, statia PALTINUL, unde se face o pauza de aproximativ 3 ore. La capat de linie se afla de fapt un platou cu masute si bancute unde am putut servi masa. Trenul mai oprea undeva pe langa un fir de apa curata, pentru aprovizionarea cu apa a rezervoarelor locomotivei (nu uitati, locomotiva necesita nu numai combustibil, ci si foarte multa apa).

 

Recomand tuturor o calatorie cu Mocanita!E o experienta minunata!