Duminică e zi liberă pentru toată lumea, deci obligatoriu să ieșim din Paris și să mergem să ascultăm concertul de muzică din grădinile de la Versailles. Afară plouă…Și ce dacă plouă, noi tot mergem înarmați cu umbrele, chiar dacă a trebuit să renunțăm la ideea de picnic acolo. Apă care dansează pe muzică, fântâni și grădini frumoase sunt lucrurile care ne-au încântat privirea acolo.

Bianca le-a postit fetelor despre viața lui Ludovic – regele soarelui și despre viața la curte și normele de igienă din acea perioadă.

Câteva poze în care nu ploua așa de tare:

Rezumatul pe scurt făcut de fete este că reginele și contesele cele mai bogate aveau câte o rochie nouă în fiecare zi pe care o dădeau apoi fetelor de la curte și ele la rândul lor servitoarelor. Lumea în acea perioadă nu se prea spăla, așa că acopereau mirosul cu parfumuri, iar părul  mascat de peruci era plin de păduchi. Singurele curățele de atunci erau servitoarele care se spălau zilnic și miroseau frumos. Acesta este motivul pentru care ele erau iubite în taină de rege. La ieșirea din parc ne-am întâlnit cu oameni îmbrăcați ca pe vremea lui Ludovic al XVI-lea, iar povestea spusă de Bianca parcă a devenit realitate.

Azi am mai trăit un moment frumos alături de oameni dragi.