Am plecat de la Disney cu părere de rău, dar bucuroși că ne vom întâlni cu bunii noștri prieteni din Paris: Bianca și Loudovic. Am pus GPS-ul pentru a fi siguri că ajungem unde trebuie. După ce am fost luați în primire de către gazdele noastre, au urmat câteva zile de odihnă, de relaxare și joacă de copii. După turul minunat, dar și obositor de la Disneyland e musai ca cei mici și cei mari să-și încarce bateriile!

După ce ne-am tras nițel sufletul și am prins puteri, am plecat spre Montmartre, locul nostru preferat din Paris. Acesta este unul din cele mai șarmante locuri din Paris. Străzi micuțe și colorate, muzică, pictori, cafenele, clătite bune sunt câteva din cuvintele cu care am descrie ce vedem aici.

Pentru a ajunge la Montmartre am folosit metroul. Cele mai apropiate stații de metrou  sunt Anvers (Linia RATP Metrou Linia 2) și Abbesses (Linia RATP Metrou Linia 12). Cu autobuzul puteți ajunge folosind oricare dintre liniile 30, 54, 80, 85.

Primul pas al aventurii noastre  a fost biserica Sacre Coeur. Am urcat cele 299 de trepte și pe drum am admirat un acrobat amator, care făcea giumbușlucuri pe un stâlp. În astfel de opriri, trebuie să ai grijă mare la buzunare pentru că este aglomerație multă și oameni de toate felurile.

Biserica se află în cel mai înalt punct al orașului. Ea a fost construită din travertin, o roca poroasă de calcar, care rămâne  în permanență albă. Secretul său este că atunci când plouă, roca secretă calcit, albindu-se și mai mult.

La doar câteva străduțe de Sacre Coeur este Place du Tertre, locul unde artiștii de astăzi își expun operele și încearcă să te convingă să le cumperi sau îți propun să te lași pictat, pentru a avea ca suvenir din Paris un portret frumos.

Am continuat plimbarea printre casele  în care au trăit Degas, Matisse, Toulouse-Lautrec, Renoir, Picasso sau Brâncuși, am mâncat clătite și ne-am bucurat de plimbare, fără să simțim presiunea vizitării unui obiectiv anume. Ne-am relaxat.

 

Am coborât și am ajuns la magazinul nostru preferat de unde cumpărăm constant „piticoți”.

În final, speram că ați simțit atmosfera din Montmartre, locul în care noi revenim de câte ori avem ocazia.

 

obs: pozele din articol sunt facute de-a lungul vizitelor noastre in Montmartre.