Am decis că vrem să vizităm muzeul Luvru, care după cum știți, este cel mai mare muzeu de istorie și artă din Franța. Aici poți să stai ore întregi fără să te plictisești. Și cum e mare și copiilor le trebuie doar activități punctuale, am decis să vizităm doar egiptenii și să învățăm cât mai multe lucruri despre ei.

 

Am avut ca ghid pe Bianca, care s-a descurcat de minune și a făcut ca vizita să fie o adevărată aventură, povestindu-le copiilor, pe înțelesul lor, curiozități și amănunte despre viața din Egipt.

Am văzut podoabe, vase, mobilă și obiecte pe care le foloseau egiptenii

Și haine

Și sarcofage sau bucăți din piramide

Sarcofage si chiar o mumie.

Am realizat cât de evoluați erau, gândindu-ne în același timp la cât de mult s-au schimbat nevoile actuale ale oamenilor. Însă după două ore petrecute în atmosfera Egiptului Antic, am hotărât să mergem s-o vizităm pe Monalisa. Multă lume și o abundență de culori, așa că doar am tras cu ochiul la minunile din muzeu. În cele din urmă, am ajuns la Monalisa.

Când ne-am poziționat în fața tabloului, fetele ne-au întrebat de ce veniserăm acolo pentru a vedea un tablou care nu e original. Noi  am fost contrariați:„Cum adică, fetelor?” Iar ele ne-au răspuns simplu: „Păi Mr. Bean l-a stricat pe cel original și acesta este doar o copie a lui.” No, poftim cultură!

După ce am dezbătut problema și am atins și al doilea obiectiv, am ieșit din muzeu, bucuroși că am experimentat și am văzut un lucru frumos împreună. Mulțumim, Bianca! 🙂

Studiul mumiilor a continuat acasa:)