De ce sa faci un lucru simplu, cand poti sa-l faci si complicat ? 🙂

Noi doream ca urmatoarea oprire sa fie Chiang Rai, un oras in Nord-Estul Thailandei, cam la 300 de km / 5 ore de mers cu masina din Pai. Insa era prea simplu, iar Nenea Dae, ghidul nostru local, ne-a sugerat sa mergem cu masina cam 200 de km, si restul sa-i facem cu barca, pe raul Mae Kok, prin jungla.

Zis si facut – am plecat pe la ora 11 dimineata, din Pai, cu masinuta lui Nenea Dae (da, in sfarsit am plecat din Pai, desi la plecare la toti ne-a parut rau), si ne-am indreptat spre Tha Ton, un satuc de 1.000 de locuitori, din Nord, chiar pe granita cu Myamar, satuc ce nu exista pe aproape nicio harta, sau este plasat gresit, cum e pe Google Maps :).

3200 - Harta Pai - Tha Ton

Drumul – plin de curbe si serpentine ca de obicei, dar peisajele au fost superbe, asa ca a trecut repede si fara probleme. Am si oprit de cateva ori, in puncte de belvedere sau sa cumparam fructe de la satenii de pe marginea drumului, ocazie cu care mi-am mai facut un pitic – am cules si mancat rambutan din gradina unei familii, si am fost serviti cu avocado proaspat, tot din gradina lor, de catre „Buni”.

In jurul orei 3 dupa-masa am ajuns in Tha Ton, si Nenea Dae ne-a dus sa vizitam un templu – Wat Tha Ton – o bijuterie de templu, situat pe un deal, consturit pe 9 nivele, ce simbolizeaza cele 9 ceruri, iar in templu erau statui ale lui Budha din toate colturile lumii. Scara interioara era sub forma de corp de dragon, prin care urcai cateva nivele in spirala, pentru a ajunge in varful lui, de unde am avut o priveliste incredibil de frumoasa asupra satului si imprejurimilor. Neasteptat de frumos !

Pentru copii, chiar langa templu, doi dragoni imensi, de vreo 40 de metri fiecare, au fost cireasa de pe tort – s-au catzarat pe ei in draci 🙂 Foarte frumos templul asta – cred ca e templul ce le-a placut copiilor cel mai mult.

Dupa vreo 2 ore de vizitat templul, Nenea Dae ne-a ajutat sa cautam si ceva cazare acolo, planul fiind sa dormim o noapte acolo, apoi a doua zi dimineata sa luam barca spre Chiang Rai. Doar ca am gasit o pensiune atat de frumoasa, ca pana la urma am stat 3 nopti 🙂

Pensiunea Old Tree’s Guesthouse, situata pe un deal, chiar la iesirea din satuc, era proprietatea unui francez, Paolo, si a sotiei lui thailandeze, Nid. Doar 7-8 bungalow-uri ascunse printre copaci si flori, cu 2 piscine frumoase in mijloc, bazine cu pesti, mancare thailandeza autentica, camere maaaaari si foarte ingrijite, liniste, plin de Gecko micute peste tot, spre bucuria fetelor, si o atmosfera de „acasa” – excelent resortul si il recomandam oricui vine sa stea in Tha Ton.

Aveau si o gradina mare plina de mango, asa ca, inca un pitic facut 🙂 Cules mango din copac si mancat – yummy !

Paolo, proprietarul, ne-a dus a doua zi sa mancam la un restaurant local, pe malul unui lac, in apropierea Tha Ton-ului. Am mancat pe niste pontoane plutitoare, inconjurati de sute de pesti de 2-3 m si de pasari frumoase – copiii au hranit lighioanele in timp ce noi am savurat o mancare locala, cu peste si flori de bananier – yummy.

Tot la capitolul mancare, Nid, „sefa” lui Paolo, ne-a gatit in cateva seri mancare thailandeza – papa bun 🙂

Copiilor, normal ca le-a placut cel mai mult la dragoni si de sutele de Gecko micute, asa ca le-au „imortalizat” in jurnalul lor de calatorie: