Sursa poza: Pintrest

Sursa poza: Pintrest

Doar pentru că sunt “sărbătorile” nu suntem obligați să fim fericiți. E obositoare această întreținere a unui aer pozitiv și de distracție – v-ați intrebat probabil și voi vreodată “de la ce ne distragem prin distracție?”

 

Am la mine atracția față de anumite lucruri care dintotdeauna s-au întâmplat în diferite forme la trecerea dintre ani și care sunt greu de înțeles pentru cine are alte tradiții. Masa mea nu e plină de mâncare, ci plină de carioci, creioane, foarfeci și alte instrumente de creație. Nu creez nimic util însă. Creez combinații de culori și finisez desene începute de alții și abandonate într-un punct critic în care nu le iesise fix cum au vrut. Casa mea nu e plină de gălăgie specifică mediilor de socializare deși e plină de prieteni și familie. Ne odihnim împreună. Suntem deprimați împreună. Râdem împreună. La urma urmei, ca pentru toată lumea, zilele astea care marchează trecerea în an nou sunt parțial triste. Nu contează de ce. Știm că vânzătorii profită de asta de pe urma celor care cred că trebuie cu orice preț să fii fericit de sărbători și astfel își umplu coșul de cumpărături și burțile de substanță.

 

Cel mai frumos cadou an de an este putința noastră de-a fi împreună fără a ne pierde bogația individualității și fără presiunea de-a evita trăiri neconforme cu sugestiile din reclame.

 

Articol scris de Anca Tiurean, psiholog în specialitatea  psihoterapie familială sistemică