De mult am vrut să scriu acest lucru pentru că aceasta experientă m-a marcat și a dus la aparitia ONG-ului ,,Mânuțe Pricepute’’. Site-ul exista (vă voi povesti cu altă ocazie povestea lui și a oamenilor care l-au făcut să crească), dar ONG-ul nu.

Povestea a început când fetele aveau 3, respectiv 5 ani și când au putut verbaliza o nevoie de-a lor și încă una de bază. Ca să întelegeți contextul, vă voi spune și ce făceam eu atunci. În acea perioada lucram într-o firmă, o corporație cu 60 de oameni în subordine și îmi era drag să lucrez cu ei. Îmi sunt dragi și acuma și încă ținem legătua. Lucram de dimineața până când trebuia, iar uneori și de acasă. Am avut parte de un program flexibil datorită istețimei șefilor mei, astfel încât puteam merge la grădiniță după fetițe și fugeam de la servici la ora cinci jumătate. Dacă era nevoie, răspundeam la telefoane și la emailuri de acasă. Soțul meu lucra la fel, de dimineața până când era nevoie. Încercam totuși să ajungem acasă cât de repede, dar deși se întâmpla asta. de multe ori eram rupți de oboseală. Și ca în orice casă, pe lângă joaca cu fetele, trebuia făcută mâncare, curățenie și mai trebuia să dedicăm niște timp și pentru noi.

Iată ce ne-au spus fetele noastre într-o zi:

 – Când o să fim mari o să inventăm două lucruri: un robot care să facă curat și mâncare în locul tău și o fabrică de bani, mami.
Noi: – De ce?
Fetele: – Ca să nu mai trebuiască tu să faci de mâncare și curat, și nici să mergi la servici, ci să ai mai mult timp să te joci cu noi.

După discuția aceasta am stat și am reflectat…Atunci, am simțit nevoia să schimbăm ceva… Ne-am luat 3 luni de sabatic și am plecat în lume doar noi patru, cu rucsacurile în spate. A fost cea mai frumoasă experiență din viața noastră…

La întoarcere am decis că trebuie să ne dedicăm timp mai mult fetelor, pentru că atunci când vor fi mari și vor inventa roboțelul și mașina de făcut bani, nu vor mai avea nevoie de timpul nostru așa cum au nevoie acum. Probabil roboțelul și mașina de facut bani le vor folosi pentru a petrece timp alături de copiii lor.

Imediat după ce ne-am întors am înființat ONG-ul ,,Mânuțe Pricepute’’. L-am început noi patru, iar în prezent îl continuăm împreună cu cei care cred că putem face ceva frumos.

Așadar, dragi părinți, uitați-vă la copii voștri. Ascultați-le nevoile și oferiți-le atenția și dragostea de care au nevoie. Cu siguranță își vor aminti de timpul petrecut cu voi ca pe o adevărată comoară a copilăriei.