După două zile pline, una cu drumul şi a doua cu joaca, am hotărât că ziua a treia va începe liniștit.

Am lenevit de dimineață, am luat micul dejun la hotel și apoi am pus bagajele în mașină și am mers în parcul de joacă de lângă hotel, unde am petrecut momente liniștite. Ne-am pornit apoi la drum pentru a ne reîntâlni cu Sara și Andrei în apropierea Parisului. Aveam de făcut aproape 8 ore cu mașina, așa că momentele de relaxare au fost necesare.

În Franța autostrada se plătește pe bucăți și trebuie să ai cu tine, pe lânga trusa de prim ajutor, și un etilotest și o vestă reflectorizantă, în caz că te oprește poliția.

După un drum lung, am ajuns la destinație la Nomade Lodge, unde cazarea se face în iurte. Locaţia se află în apropierea Parisului, într-o zonă liniștită, unde iepurașii și fazanii ne-au întâmpinat pentru a ne spune bun-venit. Liniște, relaxare, fără internet, iar copiii abia așteptau să se reîntâlnească cu  Sara și Andrei, doar nu s-au văzut demult, adică din Playmobil.

Cum a fost cazarea? Nouă ne-a plăcut: liniște, aer curat, iepurași; cam scumpă, e drept, dar noi suntem de părere că a meritat. Lenjeria și camera curate, chiar dacă pe sub paturi mai găseam praf, dar era normal, ușa fiind deschisă tot timpul. Baia a fost afară, dar curată și dotată cu dușuri. Așa că dacă doriți să dormiți în iurte, să vă setați aceste așteptări, pentru că experiența este una frumoasă și merită trăită.

 

Am petrecut noaptea fiecare în iurta familiei lui. Micul dejun a fost ok, deşi oamenii nu au fost foarte serviabili. Am urmărit de dimineață un documentar despre viața în Mongolia, am văzut câteva obiecte la mica expoziție amenajată și am învățat lucruri despre o nouă cultură.

Odată masa luată, am plecat spre destinaţia principală pentru care am plecat în această întreagă aventură, şi anume spre Disneyland, unde trebuia să ne întâlnim cu a treia familie, cea a fratelui meu.

Aventura continuă 🙂