Disneyland Paris este un loc magnific atât pentru copii, cât și pentru părinții jucăuși. Dacă aveți ocazia, recomandăm să îl vizitați măcar o dată. Este frumos la orice vârstă, pentru că exercită o magie diferită pentru fiecare în parte. Pentru a putea savura farmecul personajelor cât mai din plin, credem că ideal este ca cei mici să aibă vârsta cuprinsă între 4 și 5 ani.

Câteva idei care v-ar putea ajuta dacă ați decis să vizitați Disneyland Paris:

  • Biletele se pot cumpăra de pe site-ul oficial Disney, de la agențiile Disney –prin operatorul românesc Perfect Tour sau de la intrarea în parc, unde prețul este cel mai ridicat. Pentru că o excursie la Disneyland trebuie să fie bine plănuită, este bine să urmăriți ofertele de îndată ce luați hotărârea de a porni în aventură. Cu cât așteptați mai mult, cu atât prețul biletului va crește. Atenție și la perioada în care doriți să ajungeți acolo, ofertele se schimbă în funcție de sezon;
  • Când stabiliți perioada în care veți vizita parcul este bine să verificați să nu fie vacanță în Franța. Evitați vizitarea parcului în weekend când este foarte aglomerat și cozile ajung să fie interminabile;
  • Daca excursia programată este scurtă, cel mai convenabil mod este de a zbura cu avionul până la aeroportul Beauvais de lângă Paris. Există autobuze care leagă aeroportul de Paris și care circulă din jumătate în jumătate de oră, biletele putând fi achiziționate pentru drumul dus- întors. Din Paris la Disneyland se ajunge cu RER, linia A. Dacă mergeți pe aceasta variantă, este bine de știut că aeroportul Beauvais este închis noaptea;

Câteva detalii despre cazarea în hotelurile Disney:

  • Puteți să alegeți unul din cele 7 hoteluri care țin de Disney. Noi am ales hotelul de 2 stele și am fost mulțumiți;
  • Alegerea unui pachet cu cazare la hotelurile Disney ne-a oferit posibilitatea să intrăm în parcul de distracții cu 2 ore mai devreme decât persoanele care nu sunt cazate în hotelurile acestei mărci. Pentru cei care sunt cazați aici, accesul în parc începe la ora 8:00, iar pentru cei din afară la ora 10:00;
  • Include micul dejun, care e destul de consistent. Deoarece este foarte aglomerat, la recepție vi se va cere să alegeți ora la care vă convine să luați micul dejun. Noi am mâncat cât mai de dimineața pentru a ajunge în parc și a vizita atracțiile, unde coada e mare înainte de deschidere;
  • În holul de la restaurantul hotelurilor Disney vă puteți întâlni și face poze cu personajele Disney;
  • Din fața recepțiilor hotelurilor se pot lua autobuze care circulă din 10 în 10 minute și vă duc gratuit până în fața parcului.

 

Disneyland  Paris este format din 2 parcuri care se află unul lângă altul: Disneyland Park și Walt Disney Studios Park. În cel dintâi, ne-am întâlnit cu personajele de poveste: prințese, prinți și zâne. În plus, le-am  și vizitat castelele,

Ne-am dat pe carusel,

ne-am învârtit în cești imense,

am zburat cu corabia în țara de nicăieri, am împușcat extratereștri,

ne-am plimbat în labirintul reginei de cupă în căutarea lui Alice și a pisicii de Chesair,

am vizitat țara poveștilor

și ne-am relaxat în bărci, făcând înconjurul lumii.

am întâlnit pirați, am condus mașini și am avut parte de multe alte aventuri frumoase.

 

În Walt Disney Studios  am văzut și am învățat istoria desenelor animate Disney și am înțeles modul în care sunt concepute. În plus,  ne-au fost explicate cum se fac efectele speciale. De exemplu, cele care au fost folosite în Armageddon, accidentul din canion- cu cisterna în flăcări:

 

Pentru a vizita ambele parcuri este nevoie de 2-3 zile. Putem gusta magia lui și într-o zi, însă veți simți că doar vi se va deschide apetitul pentru distracție. În plus, este practic imposibil să vedeți toate atracțiile. Dacă aveți o singura zi la dispoziție și un copil mic, vă recomandăm să vizitați doar Disneyland Park.

Înainte de a ajunge acolo, este bine să studiați harta interactivă pentru a vă face o idee despre locație și despre care sunt obiectivele pe care vreți obligatoriu să le vedeți. Noi am preferat să alegem câteva pe care vrem cu toții să le vedem și să ne bucurăm de ele, cu riscul de a nu bifa chiar toate obiectivele de pe hartă.

Exista multe atracții care au “fast pass“, adică puteți lua un bon de ordine pe care e scrisă ora la care se poate intra direct, fără să mai aștepți la coada lungă. Este important de știut că te poți programa la un obiectiv și abia după ce ai vizitat acea atracție ai posibilitatea de a folosi Fast pass-ul pentru a te programa la următorul obiectiv. Noi nu am optat pentru aceasta variantă, însă am încercat să vizităm atracțiile aglomerate între orele 8:00- 10:00.

Mâncarea în restaurante e destul de scumpă și în mare parte fast food, așa că dacă aveți ocazia să vă puneți în geantă fructe, legume, ronțăieli și o sticla de apă, le veți aprecia fără îndoială la nevoie.  De asemenea, pregătiți-vă să țineți ocupați copiii cât stau și așteaptă în rând cu jocuri sau o jucărie, uneori aglometația e mare și cozile sunt foarte lungi.

 

La intrare în cele două parcuri veți găsi orarul paradelor, care sunt minunate! Este recomandat să fiți prin preajma locului prin care trece parada cu cel puțin 30 minute înainte, ca să aveți un loc bun de privit!

Spectacolul de lumini pe care l-am văzut seara la Disney a fost foarte frumos. Este de vis și este obligatoriu să îl vedeți.

La sfârșitul excursiei, fetele și-au ales o amintire, un lucru care să le amintească de Disney. Acesta este un loc pe care îl recomandăm tuturor să îl viziteze.