- 250g branza de vaca
- 1 ou
- 3 linguri de gris
- Zahar valinat
- 8 linguri de pesmet
- 3 linguri de zahar
- Unt
Pasi:
- Punem o cratita cu apa la fiert cu putina sare.
- Intr-un bol amestecam branza de vaci cu oul, grisul si zaharul vanilat pana obtinem un amestec omogen.
- Punem o picatura de ulei in palme(optional) si facem papanasii din amestecul obtinut.
- Cand apa fierbe vom punem papanasi in apa si lasam sa fiarba timp de 10 minute la foc mic. Dupa cele 10 minute papanasi trebuie sa se ridice deasupra apei.
- In timp ce fierb papanasii punem intr-o tigaie punem 50 grame de unt si lasam la topit.
- Cand s-a topit adaugam pesmetul si-l lasam pe foc pana ia o culoare rumenie.
- Dupa ce s-a rumenit il tragem de pe foc si adaugam zaharul tos si amestecam totul.
- Scoatem papanasii din apa cu o paleta si ii dam prin pesmet, supa care ii putem servii calzi sau reci dupa preferinta. Papanasii se pot servii cu un gem acrisor si/ sau cu smantana.
super poza