Ingrediente:Papanasi fierti

  • 250g branza de vaca
  • 1 ou
  • 3 linguri de gris
  • Zahar valinat
  • 8 linguri de pesmet
  • 3 linguri de zahar
  • Unt

Pasi:

  • Punem o cratita cu apa la fiert cu putina sare.
  • Intr-un bol amestecam branza de vaci cu oul, grisul si zaharul vanilat pana obtinem un amestec omogen.
  • Punem o picatura de ulei in palme(optional) si facem  papanasii  din amestecul obtinut.
  • Cand apa fierbe vom punem papanasi in apa si lasam sa fiarba timp de 10 minute la foc mic. Dupa cele 10 minute papanasi trebuie sa se ridice deasupra apei.
  • In timp ce fierb papanasii punem intr-o tigaie punem 50 grame de unt si lasam la topit.
  • Cand s-a topit adaugam pesmetul si-l lasam pe foc pana ia o culoare rumenie.
  • Dupa ce s-a rumenit il tragem de pe foc si adaugam zaharul tos si amestecam totul.
  • Scoatem papanasii din apa cu o paleta si ii dam prin pesmet, supa care ii putem servii calzi sau reci dupa preferinta. Papanasii se pot servii cu un gem acrisor si/ sau cu smantana.