Mulțumim Dora pentru rețeta ușoară de ciocolată. Mai multe bunătăți făcute de Dora găsiți aici
- 240 g faină albă OOO;
- 35 g pudră cacao;
- 1 linguriță bicarbonat;
- Un vârf de sare;
- 200 g zahăr;
- 120 ml ulei de floarea soarelui;
- 250ml apă rece;
- Esență de vanilie sau un plic de zahăr vanilat;
- 2 linguri de oțet de mere.
Pași:
- Măsurăm toate ingredientele și preincălzim cuptorul la 190ºC (temperatura medie).
- Amestecăm într-un bol făina, pudra de cacao, bicarbonatul, sarea și zahărul.
- În al doilea bol amestecăm uleiul vegetal, apa rece și vanilia.
- Turnăm ingredientele lichide peste cele solide și le amestecăm bine cu un tel în formă de pară.
- Când compoziția este fină și bine amestecată, adăugăm oțetul de mere și amestecăm rapid până când totul devine omogen.
- Coacem la cuptor aproximativ 30 de minute. Verificăm cu scobitoarea dacă blatul este copt.