Mulțumim Dora pentru rețeta ușoară de ciocolată. Mai multe bunătăți făcute de Dora găsiți aici

Ingrediente:Micul bucatar - Trenulet aniversar- 1

  • 240 g faină albă OOO;
  • 35 g pudră cacao;
  • 1 linguriță bicarbonat;
  • Un vârf de sare;
  • 200 g zahăr;
  • 120 ml ulei de floarea soarelui;
  • 250ml apă rece;
  • Esență de vanilie sau un plic de zahăr vanilat;
  • 2 linguri de oțet de mere.

Pași:

  • Măsurăm toate ingredientele și preincălzim cuptorul la 190ºC (temperatura medie).
  • Amestecăm într-un bol făina, pudra de cacao, bicarbonatul, sarea și zahărul.
  • În al doilea bol amestecăm  uleiul vegetal, apa rece și vanilia.
  • Turnăm ingredientele lichide peste cele solide și le amestecăm bine cu un tel în formă de pară.
  • Când compoziția este fină și bine amestecată, adăugăm oțetul de mere și amestecăm rapid până când totul devine omogen.
  • Coacem la cuptor aproximativ 30 de minute. Verificăm cu scobitoarea dacă blatul este copt.