Brioșele cu spanac sunt ideale pentru gustările din pachetul de la școală, sau de luat în rucsac atunci când mergem în excursie. Pe lângă faptul că sunt nemaipomenit de bune , sunt și o alternativă sănătoasă la sandwich-urile cu mezeluri din comerț. Se prepară ușor și repede.
Ingrediente:
- 250 g spanac proaspăt;
- 2 ouă;
- 350 g făină albă;
- 3 lingurițe praf de copt;
- un praf de sare;
- 60 ml ulei de măsline ( sau de floarea soarelui);
- 250 g iaurt;
- 200 g brânza feta;
- 50 g măsline negre;
Spanacul spălat îl punem într-o tigaie, la sotat, cu o lingură de ulei și un praf de sare . Îl lăsăm câteva minute, până se înmoaie. Într-un vas încăpător, cernem făina împreună cu praful de copt, iar apoi, adăugăm sarea. Separat, batem ouăle, după care le încorporăm, în făină. Adăugăm uleiul și iaurtul. Omogenizăm amestecul , adăugând apoi spanacul răcit, pe care îl stoarcem ușor de surplusul de apă și îl rupem cu mâna. După ce am încorporat și spanacul, adăugăm brânza feta și măslinele, tăiate toate cubulețe. Într-o formă de brioșe, punem amestecul și dăm la cuptor, pentru aprox. 30 de min. Brioșele trebuie să crească și să prindă o culoare maronie la suprafată.
Poftă bună !