Ingrediente:
- 2 banane mari, bine coapte;
- 2 linguri zeamă de lămâie;
- 125 ml ulei de floarea soarelui;
- 60 gr. zahăr;
- 300 gr. făină albă;
- un praf de copt;
- 80 gr nucă de cocos;
- o linguriță de scorțișoară;
- ½ linguriță ghimbir măcinat (opțional).
Pași:
- Pisăm bine bananele, apoi adăugăm zeama de lămâie, pentru a nu se oxida bananele.
- Adăugăm uleiul și amestecăm bine, până se transformă totul într-o pastă. Punem zahărul, făina și praful de copt și amestecăm bine. Încorporăm nuca de cocos, iar la final, punem scorțișoara și ghimbirul. Obținem o cocă molcuță.
- Ne ungem bine de tot pe mâini cu ulei și formăm biluțe, pe care le așezăm într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt, la distanță una de cealaltă, fursecurile vor crește ușor. Nu trebuie turtite, coca fiind moale se va lăsa puțin.
- Coacem în cuptorul preîncălzit. Punem tava pe șina cea mai de sus, cam 10-15 minute, la foc potrivit, după care o mutăm pe șina cea mai de jos și aprindem arzătorul de deasupra, pentru a se rumeni frumos fursecurile și la suprafață