micul bucatarIngrediente:

  • 175g faina
  • 100 g unt
  • 100g zahar
  • 2 oua
  • 40 ml iaurt
  • 75 g musli
  • Praf de copt
  • Esenta de vanilie
  • 1/2 lamaie

Pasi:

  • Pornim cuptorul si-l preincalzim la 180 grade
  • Amestecam faina cu untul topit
  • Adaugam zaharul, esenta de vanilie, ouala si iaurtul
  • Punem praful de copt stins cu zeama de la o jumatate de lamaie
  • Amestecam cu mixerul pe viteza mica pana obtinem o pasta omogena
  • Adaugam musli si amestecam cu ajutorul unei spatule incet astfel incat musli sa ramana bucati. Noi am folosit musli crocant.
  • Punem compozitia in hartii de briose sau in forme de silicon in functie de ce avem acasa. In cazul de fata am folosit forme de silicon in forma de fetite si baieti.
  • Introducem tava in cuptor si lasam timp de 30 de minute la 170 grade.
  • Dupa 30 de minunte verificam cu ajutorul unei scobitoare daca s-a copt
  • Lasam sa se raceasca si servim copiilor un desert grustos.