Un articol scris de de Blue jeans Girl:). Va invitam sa ii vizitati blogul, e unul frumos si cu mult suflet http://blue-jeans-girl.blogspot.ro/

 

Cred că am vizitat Lacul Noua pentru prima dată prin 2007, chiar dacă stau în Braşov încă din 1997. Pe atunci zona Noua nu era o destinaţie foarte populară – cel puţin nu în rândul tinerilor venetici. Primul gând pe care l-am avut când am văzut lacul pentru prima dată a fost: „Dacă lacul ăsta ar fi fost în Austria de exemplu, cu siguranţă că zona ar fi arătat cu totul altfel”. Pe lac pluteau pe atunci sute de peturi. Apa era plină de alge, stuf şi broaşte. Totuşi natura era minunată şi atunci şi peisajul compensa întrucâtva neajunsurile.
Dar iată că acum Lacul Noua a devenit una din destinaţiile noastre preferate, când e vorba de o ieşire în parc cu copiii. S-a investit mult în ultimii ani acolo, s-a reamenajat zona şi acum, când ajung acolo, mă gândesc: „Uite că se poate şi la noi!” şi sunt convinsă că multor concetăţeni de-ai noştri ajunşi acolo legaţi la ochi nu le-ar veni a crede că încă sunt în România. (Da, ştiu, sunt lipsită de modestie. Să spunem că îmi iubesc foarte mult oraşul care a devenit casa noastră şi unde ne creştem cu drag copiii, fără a mai visa în ultimul timp la a-l lăsa pentru unul mai bun. Şi ce mă încântă mai nou este să aud cum, foşti braşoveni, actulmente stabiliţi în Canada respectiv Bucureşti, visează să se întoarcă acasă!)

În jurul lacului sunt două locuri de joacă pentru copii:

Băncuţe sunt la tot pasul, aşa că vă puteţi odihni in mijlocul naturii, în cadrul unui peisaj minunat:

Contra cost puteţi să vă daţi chiar şi pe Tiroliană, pe deasupra lacului:

Nu ştiu cât de populară este Noua pentru turişti, dar popularitatea zonei în rândul braşovenilor a crescut mult şi cu ajutorul Parcului Aventura, aflat în imediata apropiere a lacului. De fapt Tiroliana de la lac face parte din Parcul Aventura, unde orice doritor de adrenalină cu vârsta de peste 4 ani se poate bucura – pe baza unui bilet de intrare – de minim 3 ore de mişcare şi distracţie. (http://www.parc-aventura.ro/)

Aleea din jurul lacului e perfectă pentru alergare!

Există şi un „loc de joacă” pentru adulţi.

Vă puteţi plimba cu barca pe lac

Iar de sus, de pe deal, priveliştea e spectaculoasă:

Şi dacă în cele din urmă aţi reuşit să vă obosiţi copiii, deşi mult mai probabil că v-au obosit ei pe voi, vă puteţi aduna cu toţii forţele la una din măsuţele cu bănci din zona special amenajată pentru socializare. Zona e dotată corespunzător pentru iubitorii de grătare şi să nu vă miraţi foarte tare dacă o să vedeţi în timpul săptămânii familii întregi ieşite la copt de ardei si de vinete pentru iarnă!

Nu vă lăsaţi înşelaţi de aparenţe – zona nu e mereu atât de liberă pe cât pare din pozele mele. Pozele le-am făcut într-o zi lucrătoare şi ploioasă. Dacă ajungeţi la lac în week-end, pe soare, e foarte probabil ca găsirea unui loc de parcare să devină o problemă.

Alte 3 destinaţii dragi mie, aflate la câteva sute de metri de lac:

* grădina zoologică (din păcate închisă deja de 2 ani pentru renovare, încă fără vreun termen pentru redeschidere)

* Aqua Park Smile (http://www.smile-aquapark.ro/)

* locul de joacă #163, care are gard comun cu Aqua Park-ul, şi care are cel mai mult spaţiu verde din toate locurile de joacă pe care le ştiu eu în Braşov, unde poti face picnic, alerga, juca volei, badminton sau fotbal pe iarbă fără să rişti să vină cineva şi să-ţi spună că n-ai voie să calci iarba.

Acestea fiind spuse, vă aşteptăm cu drag la Braşov!