Am venit de la bunici cu pere foarte zemoase din care o parte am sacrificat pentru a face această rețetă de Clafoutis cu pere la sugestia prietenei noastre Ki.  Acesta este desert franțuzesc rafinat dar foarte de ușor de preparat și pe gustul familiei noastre. Am adaptat rețeta după cea a lui Ki și a ieșit o minunăție pentru papilele noastre gustative. Rețeta propusă de ea este cu cireșe și o găsiți aici. 

Ingrediente:

  • 4 ouă;
  • 175 g zahăr;
  • 1 lingură extras de vanilie;
  • 175 ml lapte;
  • 200 ml smântână lichidă cu minim 30% grăsime (dacă nu aveți, puteți folosi tot lapte gras);
  • 135 g faină;
  • 2 linguri de pesmet;
  • un cubuleț de unt;
  • 6-8 pere;
  • 1/2 plic praf de copt.

Mod de pregătire:

  • Pornim cuptorul, la 175 grade Celsius.
  • Batem ouăle într-un bol. Adăugam zahărul și mixăm până se dizolva. Adăugăm apoi vanilia, laptele și smântâna și omogenizăm. Așezăm făina într-un al doilea bol și deasupra ei turnam treptat crema de lapte și ouă, amestecând mereu pentru a evita cocoloașele.
  • Se curăță perele, se taie sferturi, curățându-le de sâmburi. Le stropim cu suc de lămâie pentru a nu se oxida.
  • Într-o formă unsă cu unt așezăm perele și deasupra lor turnam aluatul.
  • Dăm la cuptor timp de 40-50 minute până ce se rumenește ușor.
  • Servim prăjitura călduță sau rece, presărată cu zahăr pudră sau cu smântână, după plac.

Poftă bună!

 

Micul bucatar - Clafoutis cu pere
Micul bucatar - Clafoutis cu pere