Ingrediente:
- 200 gr de faină albă;
- 30 gr pudră de roșcove (karob);
- 240 ml lapte;
- 80 ml ulei de floarea soarelui;
- 1 linguriță de bicarbonat stins cu zeamă de lămâie;
- 4 linguri cu miere de albine.
Umplutura de brânză:
- 250 – 300 gr de brânză de vaci;
- un ou;
- o lingură cu miere de albine;
- semințele de la o păstaie de vanilie bourbon.
Pași:
- Amestecăm făina cu pudra de roșcove (înlocuitor pentru cacao, potrivită și pentru bebelușii aflați la diversificare).
- Adăugăm laptele treptat, pentru a nu se forma cocoloașe și punem bicarbonatul stins cu puțină zeamă de lămâie, urmat de ulei.
- După ce s-au încorporat bine toate ingredientele, adăugăm mierea de albine. Va rezulta o cocă moale, care curge.
- Pentru umplutura de brânză de vaci am folosit o brânză scursă bine de zer, dar se poate folosi și ricotta sau urdă. Amestecăm brânza cu un oua de casă, adăugăm mierea de albine și semințele de la o păstaie de vanilie. Teaca de la păstaie putem să o păstrăm și să o folosim ulterior la alte creme, sau să o punem într-un recipient cu zahăr, acesta din urmă împrumutând aroma de vanilie , va putea fi folosit cu succes în alte preparate.
- Tava de brioșe, dacă nu este din silicon, o ungem cu puțin ulei și tapată cu făină. Pentru fiecare brioșă am folosit cam doua linguri de cocă, iar deasupra am pus o lingură de brânză. Blatul va crește frumos și va încorpora brânza.
- Se coace în cuptorul preîncălzit pentru 35 de minute.
Poftă bună !