În acest sfârșit de săptămână am făcut o plimbare prin lanurile de lavandă și nu am ajuns în Franța, ci doar la Finișel în județul Cluj. Finișel se află la doar 25 de km de Cluj-Napoca, lângă Săvădisla.

Cum ajungi la Finișel? Cel mai ușor este cu mașina din Cluj-Napoca pe drumul european ce duce spre Oradea. La sensul giratoriu dintre localitățile Florești și Gilău alegi ieșirea spre Săvădisla/Băișoara. Odată ajuns lângă postul de control din Săvădisla vezi indicatorul spre Finișel. Parcugi 1 km pe acest drum si pe partea stângă vezi lanul de lavandă. Drumul este destul de vălurit, dar accesibil cu mașină mică, ocazional din loc în loc câte o gaură în asfalt.

Pentru a ne asigura că putem vizita lanurile de lavandă am dat un telefon prealabil doamnei Gabriela Culda, care a fost amabilă oferindu-ne informațiile legate de modul în care putem ajunge să vedem plantația și ne-a permis accesul printre lanuri chiar dacă dânsa era plecată din localitate. Mai multe detalii despre lanurile de lavandă găsiți pe site-ul Lavanda de Cluj. 

Bucurie maximă, miresme frumoase și o amintire de neuitat sunt cuvintele care definesc experiența noastră în câmpul de lavandă de la Finișel. Pozele vorbesc în locul nostru.

Am fi stat la nesfârșit în lanurile de lavandă, dar ploaia și foamea ne-au făcut să pornim la drum… următoarea oprire restaurantul unguresc Tamas Bistro din Săvădisla.  Restaurantul este situat în centrul satului Săvădisla, vis a vis de Casa de Cultură.

Meniul este unul cu specific unguresc și vă recomandăm cu drag gulașul. Prețul pentru o porție de gulaș la ceaun – 29 lei/porția și pentru papanașii cu brânză – 13 lei/porția.

Frumos, cochet, mâncare bună, iepurași care așteaptă mâncare de la copii sunt lucrurile care te fac să îți dorești să revii constant aici.

Ați vizitat aceste locuri? Așteptăm cu drag să auzim poveștile și experiențele voastre.