Ingredinte:

  • 250 gr. făina cernuta
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 gr. zahar
  • 75 gr. unt, la temperatura camerei
  • 2 oua
  • 175 ml. lapte gras
  • Ornamente colorate
  • Plic de zahar vanilat
  • Coaja de lamaie,  portocala

Pasi:

  • Preincalzim cuptorul la 180 grade.
  • Amestecam intr-un bol  laptele si ouale
  • In alt castron amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn: faina, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si cea de portocala
  • Turnam compozitia lichida peste cea solida si amestecam bine cu mixerul
  • Umplem formele de briose cam 3/4 cu lingura din compozitia de mai sus
  • Punem briosele pe tava de pe nivelul 2 din cuptor si le coacem la foc iute cam 15-20 de minute testand cu metoda scobitorii daca s-au copt
  • La sfarsit decoram briosele

Pofta buna!