Prima dată am făcut această rețetă de blat de pizza cu Dora si Anca. Nici nu mai știu de la cine era și nici nu e așa de important de unde este, dar de fiecare dată când o fac îmi amintesc cu drag de ele. Mulțumesc dragi prietene.
Fetele mele adoră pizza făcută acasă. Le place pentru că o fac împreună cu prietenele lor, cu ingredientele preferate și pentru că pun multă bucurie și râsete când o fac. Blatul de pizza este unul foarte bun și foarte ușor de făcut.
- 350 g. făină;
- 200 ml. apă călduță;
- 10 g drojdie uscată;
- 25 g ulei de măsline;
- 1 linguriță de sare;
- 1 vârf de cuțit de zahăr.
Pași:
- Într-un vas see prepară drojdia cu apa caldă si cu vârful de zahăr. Se lăsă 5 minute să se activeze;
- În al doilea vas se amestecă făina, uleiul și sarea, apoi se pune pune compoziția de la pasul 1.
- Se frământă bine și se lasă la dospit 15 minute. Mie imi ies cam 2-3 blaturi de pizza de diametru 30 din acest aluat, în funcție de cât de subțire întind aluatul.
- Impărțim aluatul în 2-3 și facem bile din el. Presărăm masa cu făină și întindem cu ajutorul făcălețului pizza.
- Odată pusă în tava de pizza aluatul copiii pot “decora” pizza în funcție de preferințele lor.
- Se coace 15 minute la 250 de grade.
Aștept cu drag părerea voastră și mai ales a copiilor voștri despre această rețetă.