bucatarim cu cei miciIngrediente:

  • 2 cani lapte
  • 1/2 cana apa calduta
  •  125 g unt
  •  2 galbenusuri batute
  • Un varf de cutit sare
  • 8 cani faina
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri drojdie uscata activa

Pasi:

  • Incalzim untul, laptele, sarea si doua linguri de zahar la foc mic.
  • Luam amestecul de pe foc si il lasam sa se raceasca  pana ramane doar putin caldut.
  • Intr-un pahar dizolvam drojdia si 2 linguri de zahar in apa calduta. Acoperim bolul cu drojdie si il lasam sa stea pana apar bule la suprafata.
  • Amestecam laptele cu drojdia, batem galbenusurile si le adaugam in amestec.
  •  Adaugam treptat 3 cani de faina si amestecam aluatul bine, apoi adaugam restul de faina treptat, cate o cana pe rand pentru a obtine un aluat moale.
  •  Aseazam aluatul pe un fund de lemn dat cu faina si framantandu-l  pana devine neted si elastic.
  • Aseazam apoi aluatul intr-un bol uns, invartindu-l pe toate partile ca sa fie bine acoperit cu ulei.
  • Acoperim bolul si lasam aluatul sa creasca pana se dubleaza ca volum.
  • Intindem apoi aluatul si modelam dupa plac.
  • Puntem decora cu creioane colorate, daca bebelusul a crescut mare