- 2 cani lapte
- 1/2 cana apa calduta
- 125 g unt
- 2 galbenusuri batute
- Un varf de cutit sare
- 8 cani faina
- 4 linguri zahar
- 2 linguri drojdie uscata activa
Pasi:
- Incalzim untul, laptele, sarea si doua linguri de zahar la foc mic.
- Luam amestecul de pe foc si il lasam sa se raceasca pana ramane doar putin caldut.
- Intr-un pahar dizolvam drojdia si 2 linguri de zahar in apa calduta. Acoperim bolul cu drojdie si il lasam sa stea pana apar bule la suprafata.
- Amestecam laptele cu drojdia, batem galbenusurile si le adaugam in amestec.
- Adaugam treptat 3 cani de faina si amestecam aluatul bine, apoi adaugam restul de faina treptat, cate o cana pe rand pentru a obtine un aluat moale.
- Aseazam aluatul pe un fund de lemn dat cu faina si framantandu-l pana devine neted si elastic.
- Aseazam apoi aluatul intr-un bol uns, invartindu-l pe toate partile ca sa fie bine acoperit cu ulei.
- Acoperim bolul si lasam aluatul sa creasca pana se dubleaza ca volum.
- Intindem apoi aluatul si modelam dupa plac.
- Puntem decora cu creioane colorate, daca bebelusul a crescut mare