Această rețetă este delicioasă și simplu de făcut. Biscuiții cu scorțisoară sunt extrem de buni mai ales împreună cu o cana cu lapte.

Ingrediente:

  • 250 g unt;
  • 500 g făină proaspăt cernută;
  • 100 g zahăr;
  • 2 ouă întregi (ideal de casă);
  • 1 plic de zahăr vanilat;
  • 1 praf de copt;
  • 1 plic de scortisoara măcinată (minim 20 g);
  • un vârf de sare;
  • Pudră de roșcove

Pași:

  • Se măsoară făina și apoi se cerne. Adăugăm scorțișoara, zahărul, praful de copt și sarea. Le amestecăm, apoi adăugăm untul la temperatura camerei și ouăle.
  • Se frământă bine cu ajutorul mâinilor și se împarte aluatul în 2 părți egale.
  • Una va rămâne albă, iar pe a doua o vom colora in maro cu două linguri de pudră de roșcove și scorțișoara.
  • Fiecare bucată se mai împarte în 2 părți și se întind 4 foi (2 albe și 2 negre).
  • Se suprapun câte două foi de culori alternative și obții 2 rulouri pe care le ții la frigider minim 2 ore.
  • Se taie rulourile în rondele potrivite ca și grosime (nu foarte subțiri, dar nici groase de un deget, ca altfel cresc mult) și se coc pe hârtie de copt la 160-180 grade, cam 12-15 minute.

Poftă bună!