Brioșele cu ananas sunt foarte pufoase și gustoase. Rețeta se prepară ușor și este  dulce acrișoară, numai bună dimineața lângă cana de lapte cald.

Materiale necesare:

  • 2 ouă;
  • 100 g zahăr;
  • 100 ml ulei;
  • 1 plic de zahăr vanilat;
  • 175g făină;
  • 1 linguriță praf de copt;
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată;
  • 1 praf de sare;
  • 150 de grame de ananas;
  • 2 mere;
  • nucă.

Pași:

  • Tăiem ananasul în cubulețe. Noi am folosit ananas proaspăt, dar este foarte bun cel din conservă;
  • Preîncălzim cuptorul la 180°C și pregătim formele de brioșe (de silicon sau hârtie).
  • Batem 2 ouă cu 100 g zahăr până se albesc și se fac spumă;
  • Punem 100 ml ulei și zahăr vanilat și batem în continuare până se omogenizează;
  • Măsurăm 175 g făină și o cernem prin sită pentru a o aera, împreună cu praful de copt, vârful de sare și lingurița de scorțișoară măcinată;
  • Amestecăm manual mixul de făină cu compoziția făcută din ouă, ulei și zahăr, până se omogenizează;
  • Curățăm merele de coajă și le dăm prin răzătoare.
  • Adăugăm mărul și ananasul în compoziție;
  • Amestecăm totul cu o spatulă și umplem formele de brioșe (maxim 2/3 din înălțime);
  • Decorăm cu bucăți de nucă;
  • Lăsăm la cuptor timp de 25 minute;
  • Pentru a ști când sunt gata, le verificăm cu o scobitoare – dacă iese uscată, sunt numai bune de mâncat!

Pofta bună!