Brioșele cu ananas sunt foarte pufoase și gustoase. Rețeta se prepară ușor și este dulce acrișoară, numai bună dimineața lângă cana de lapte cald.
Materiale necesare:
- 2 ouă;
- 100 g zahăr;
- 100 ml ulei;
- 1 plic de zahăr vanilat;
- 175g făină;
- 1 linguriță praf de copt;
- 1 linguriță de scorțișoară măcinată;
- 1 praf de sare;
- 150 de grame de ananas;
- 2 mere;
- nucă.

Pași:
- Tăiem ananasul în cubulețe. Noi am folosit ananas proaspăt, dar este foarte bun cel din conservă;
- Preîncălzim cuptorul la 180°C și pregătim formele de brioșe (de silicon sau hârtie).
- Batem 2 ouă cu 100 g zahăr până se albesc și se fac spumă;


- Măsurăm 175 g făină și o cernem prin sită pentru a o aera, împreună cu praful de copt, vârful de sare și lingurița de scorțișoară măcinată;
- Amestecăm manual mixul de făină cu compoziția făcută din ouă, ulei și zahăr, până se omogenizează;
- Curățăm merele de coajă și le dăm prin răzătoare;


- Adăugăm mărul și ananasul în compoziție;
- Amestecăm totul cu o spatulă și umplem formele de brioșe (maxim 2/3 din înălțime);
- Decorăm cu bucăți de nucă;
- Lăsăm la cuptor timp de 25 minute;
- Pentru a ști când sunt gata, le verificăm cu o scobitoare – dacă iese uscată, sunt numai bune de mâncat!
Pofta bună!

