Ingrediente:

  • 1/2  kg de biscuiti;salam de biscuiti - micul bucatar
  • 125 gr de unt sau margarina;
  • 125 gr. zahar tos;
  • 1 cana de apa;
  • 100ml de lapte;
  • 2 pachetele zahar vanilat dupa gust;
  • 1/2 fiola esenta de vanilie;
  • 1/2 fiola esenta de rom;
  • 1 lingurita de scortisoara;
  • 250 gr stafide + merisoare;
  • 2 linguri de cacao.

Pasi

  • Rupem biscuitii in bucatele mici.
  • Fierbem apa, laptele si zaharul la foc potrivit pana cand se topeste zaharul.
  • Adaugam apoi cacao, scortisoara, zaharul vanilat si esentele de vanilie si rom in sirop. Amestecam bine si adaugam si untul. Lasam siropul pe foc mic pana cande se topeste si untul.
  • Dupa ce untul e topit, turnam sosus, cald fiind, peste biscuiti.
  • Adaugam merisoarele si stafidele si amestecam bine totul. Folosim mainile este mai usor de framantat asa.
  • Acoperim vasul cu un capac si il lasam 15 minute. Dupa 15 minte modelam punem compozitia in folie alimentarea si o modelam in forma de salam de biscuti. Dam la rece timp de cateva ore inainte de a o taia si apoi o macam cu pofta.