Brioșele cu dovleac sunt foarte pufoase și gustoase. Rețeta se prepară ușor și este una din preferatele familiei noastre.
Materiale necesare:
- 2 ouă;
- 100 g zahăr;
- 100 ml ulei;
- 1 plic de zahăr vanilat;
- 175g făină;
- 1 linguriță praf de copt;
- 1 linguriță de scorțișoară măcinată;
- 1 praf de sare;
- dovleac copt;
- semințe de dovleac.
Pași:
- Coacem dovleacul în cuptor și îl lăsăm să se răcească, apoi paserăm 150-200 g cu ajutorul unei furculițe;
- Pentru brioșe preîncălzim cuptorul la 180°C și pregătim formele de brioșe (de silicon sau hârtie).
- Batem 2 ouă cu 100 g zahăr până se albesc și se fac spumă;
- Punem 100 ml ulei și zahăr vanilat și batem în continuare până se omogenizează;
- Măsurăm 175 g făină și o cernem prin sită pentru a o aera, împreună cu praful de copt, vârful de sare și lingurița de scorțișoară măcinată;
- Turnăm mixul de făina peste compoziția făcută din ouă, ulei și zahăr si amestecam cu o lingură până se omogenizează;
- Adăugăm dovleacul copt și paserat în compoziție;
- Amestecăm totul cu o spatulă și umplem formele de brioșe (maxim 2/3 din înălțime);
- Decorăm cu semințe de dovleac;
- Lăsăm la cuptor timp de 25 minute;
- Pentru a ști când sunt gata, le verificăm cu o scobitoare – dacă iese uscată, sunt numai bune de mâncat!
Pofta bună!