Brioșele cu dovleac sunt foarte pufoase și gustoase. Rețeta se prepară ușor și este una din preferatele familiei noastre.

Materiale necesare:

  • 2 ouă;
  • 100 g zahăr;
  • 100 ml ulei;
  • 1 plic de zahăr vanilat;
  • 175g făină;
  • 1 linguriță praf de copt;
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată;
  • 1 praf de sare;
  • dovleac copt;
  • semințe de dovleac.

Pași:

  • Coacem dovleacul în cuptor și îl lăsăm să se răcească, apoi paserăm 150-200 g cu ajutorul unei furculițe;
  • Pentru brioșe preîncălzim cuptorul la 180°C și pregătim formele de brioșe (de silicon sau hârtie).
  • Batem 2 ouă cu 100 g zahăr până se albesc și se fac spumă;
  • Punem 100 ml ulei și zahăr vanilat și batem în continuare până se omogenizează;
  • Măsurăm 175 g făină și o cernem prin sită pentru a o aera, împreună cu praful de copt, vârful de sare și lingurița de scorțișoară măcinată;
  • Turnăm mixul de făina peste compoziția făcută din ouă, ulei și zahăr si amestecam cu o lingură până se omogenizează;
  • Adăugăm dovleacul copt și paserat în compoziție;
  • Amestecăm totul cu o spatulă și umplem formele de brioșe (maxim 2/3 din înălțime);
  • Decorăm cu semințe de dovleac;
  • Lăsăm la cuptor timp de 25 minute;
  • Pentru a ști când sunt gata, le verificăm cu o scobitoare – dacă iese uscată, sunt numai bune de mâncat!

Pofta bună!