Materiale necesare:
- Doua portocale;
- Un strugure alb si un strugure negru;
- Scobitori;
- Ardei;
- Cutit;
- Castana;
Pasi:
- Taiem in partea de jos a portocalei, un rotund, astfel incat, portocala sa aiba stabilitate.
- Rotundul obtinut il taiem fasi groase de 0.5 cm.
- Fasiile de coaja de portocala obtinute le infigem in portocala in locuri facute prin impungerea cu cutitul( vezi imagine).
- Pe scobitori, punem boabele de struguri: una alba una neagra.
- Infigem scobitoarea in portocala, astfel incat, din scobitorile cu struguri sa obtinem coada curcanului.
- Din ardei, facem picioarele curcanului: taiem doua triunghiuri pe care apoi le crestam.
- Capul curcanului il obtinem din castana, in care “cioplim” doi ochisori si facem loc de un cioc, cu cutitul. Ciocul il facem din coaja de portocala sau ardei.
- Gatul curcanului este scobitoarea, care leaga capul de corp.