Materiale necesare:

  • Doua portocale;
  • Un strugure alb si un strugure negru;
  • Scobitori;
  • Ardei;
  • Cutit;
  • Castana;

Pasi:

  • Taiem in partea de jos a portocalei, un rotund, astfel incat, portocala sa aiba stabilitate.
  • Rotundul obtinut il taiem fasi groase de 0.5 cm.
  • Fasiile de coaja de portocala obtinute le infigem in portocala in locuri facute prin impungerea cu cutitul( vezi imagine).
  • Pe scobitori, punem boabele de struguri: una alba una neagra.
  • Infigem scobitoarea in portocala, astfel incat, din scobitorile cu struguri sa obtinem coada curcanului.
  • Din ardei, facem picioarele curcanului: taiem doua triunghiuri pe care apoi le crestam.
  • Capul curcanului il obtinem din castana, in care “cioplim” doi ochisori si facem loc de un cioc, cu cutitul. Ciocul il facem din coaja de portocala sau ardei.
  • Gatul curcanului este scobitoarea, care leaga capul de corp.