Planurile noastre de calatorie erau sa fie stricate de…

a) Vreme ?……… b) Lipsa de bani ?……………c) Ceva boala ?

…sau, in cazul nostru, de ceva frumos 🙂 – un mic resort numit Birds and Bees, cu restaurantul din dotare numit Cabbages and Condoms 🙂 Nu ne mai venea sa plecam de acolo pana la sfarsitul concediului, atat de frumos a fost.

Ciudata asocierea de cuvinte – Daca nu ne-ar fi fost recomandat, sunt sigur ca numele lui nu ne-ar fi atras prea mult dar…am mers si tare ne-am bucurat, caci a fost cel mai frumos resort in care am stat vreodata – cred ca tocmai am bifat inca o chestie – sa stam cateva zile intr-un resort de vis.

1007 - Birds and Bees - Resort - Panoramic

1006 - Birds and Bees - Resort - Panoramic

1005 - Birds and Bees - Resort - Panoramic

Am ajuns luni seara, dupa o zi destul de obositoare de vizitat temple. Ne-am cazat in doi timpi si trei miscari, dupa care tzushti la piscina 🙂 – chiar daca era noapte si piscina inchisa, la rugamitile noastre si privirile de nerefuzat ale fetelor, ne-au lasat sa ne balacim.

Printre aleile din resort, era plin de iepurasi dragalasi care tzopaiau liberi prin resort, cu fetele noastre tzopaind dupa ei, evident 🙂 Multe veverite in copaci, fluturi, pasari, o vegetatie luxurianta peste tot, intimitate la toate camerele, facuta tot prin vegetatie abundenta – impresia era ca totul a fost construit in jurul padurii tropicale ce a fost acolo, fara sa distruga nimica. Totodata, o chestie geniala – biciclete care generau curent sau care pompau apa 🙂

Cel care are resortul sigur are un simt al umorului foarte misto – cam toate anunturile si indicatoarele din resort erau simpatice, de genul – ” Don’t steal ! – Our government doesn’t like competition !” 🙂 (Ro : Nu furati ! guvernului nostru nu ii place competitia !” ). Va las sa va delectati cu cateva din ele – sunt absolut geniale.

ONG-ul care era in spatele resortului se ocupa de educatia copiilor „din flori”, care se pare ca aici sunt renegati. Totodata promovau folosirea prezervativelor – de unde si numele – drept urmare, o gramada de chestii simpatice facute din prezervative pe acolo. Si totul foarte decent, foarte cu mult bun simt – era un resort pentru familii cu copii mici.

In ultima zi am descoperit ca, vis-a-vis de resort, aveau o ferma de vreo 10 ori mai mare decat resortul in sine, ferma unde cultivau fructe, plante si cresteau animale, care apoi ajungeau in farfuriile de peste drum 🙂 Jos palaria ! Si totul era cultivat in recipiente reciclate…

Am experimentat mancaruri noi, foarte bune, iar preferatul nostru de aici a fost „Sticky rice with mango”, un desert yummy – astea le punem la papa-bun 🙂

Cum era de asteptat, fetele au desenat ce le-a placut cel mai mult – tzup-tzup 🙂

Am dormit 4 nopti si ne-am bucurat de 3 zile pline la Birds and Bees, in Pattaya – a fost frumos, dar e timpul sa mergem mai departe.

Urmatoarea destinatie – o insula indepartata, ce pare sa fie inca ne-„alterata” de turisti – o insula unde nu sunt magazine si nu exista viata de noapte. De abia asteptam…