Plaja de la Ao Nang era frumusica ea, dar cam aglomerata, cu multe barci cu motor si plina de oameni ce te intrebau tot la 10 secunde: “Masaj ?”. Si degeaba le ziceai ca nu, ca tot continuau sa-ti toate capul cu toate felurile de masaje ce le ofera ei. Drept urmare, doar o singura data am facut baie acolo.

Copiii au gasit ceva constructii din nisip facute de altii, au pus stapanire pe ele si le-au “imbunatatit” 🙂

Din capatul plajei, se puteau face drumetii pe stanca ce iesea pana in mare, iar de sus am avut o priveliste superba, chiar daca piticele s-au plans ca “ne dor picioarele !, hai sa luam autobusul !” 🙂

Plaja noastra preferata era la 10 minute mai departe – plaja Nopparattara – mult mai linistita, fara barci cu motor si fara nimeni sa te bata la cap, nisip fin si o intrare lina in mare – numai buna pentru copii.

La vreo 200 de metri in larg, era o insulita cu cateva plaje frumoase, pustie si tentanta de explorat – asa ca am luat-o incet incet prin apa si am putut ajunge pe “insulita noastra” cum ii ziceau fetele. Numai ploaia ne mai “scotea” de pe insula, in rest, de fiecare data cand veneam la mare, direct acolo mergeam,

Fetilelor le placea tare mult pe “insulita noastra” caci erau multe multe scoici, cu care isi faceau “gradina scoicilor”.

Fluxul si refluxul erau atat de mari aici, incat diferenta intre ele era cam de 2 metri de apa. Astfel, la reflux, apa se retragea cateva sute de metri in larg, lasand “pe uscat” cateva insule. Atunci era momentul cand fetele noastre plecau la vanatoare de crabi 🙂 Am avut noroc si am vazut si o anemona ce ramasese prinsa in apa mica, in timp ce soarele incepea sa apuna.

Am stat cu piticele sa vedem apusul, si am avut parte de cel mai frumos apus de soare ce l-am vazut vreodata – oare ce pun astia in soare aici ? 🙂

Fiind ultimele zile in Thailanda, am aprins in ultima seara lampioane, si ne-am dorit sa vedem si in Malaezia locuri la fel de frumoase.

Papa bun am gasit in multe locuri…

…insa cel mai deosebit loc a fost un restaurant local numit “After tsunami” 🙂 (Dupa tsunami), unde era tot timpul plin de localnici – papa bun si ieftin, si puteai sa-ti alegi tu animalul marin care doreai sa ti-l gateasca. Am mancat homari, scoici, crabi, caracatite si cam toate bidiganiile marine ce le-am gasit pe acolo 🙂 :

Copiii au desenat cum ne-a prins ploaia pe insula, crabii, scoicile colorate si “insulita noastra” – artiste le facem ! 🙂