762 de curbe sunt intre Chiang Mai – unde ne-am dat jos din tren – si Pai, un orasel aflat la vreo 120 de km mai spre nord-vest. Nu le-am numarat noi, ci in jurul drumului acesta este facuta intreaga identitate a oraselului – multe curbe, bornele kilometrice dupa care te uiti mereu, ca sa stii cat mai ai pana ajungi, sutele de semne de circulatie cu “Drum sinuos “ si nenumaratele tarabe de pe marginea lui. Mai jos am pus si un extras din Google maps cu o parte din drum – tare mult mi-ar fi placut sa conduc eu, insa astia circula pe partea gresita a drumului 🙂

Cand am ajuns in Pai, am dat peste un orasel vesel si hippie – o combinatie excelenta intre Muntii Apuseni, Sulina, Vama Veche si padure tropicala – ne place ! Are doar cateva mii de locuitori, multe strazi pietonale, mii de tarabe si magazine mici si foarte multa culoare.

Seara, orasul este cel mai frumos – toate magazinele se deschid si apar zeci de tarabe cu mancare. Fiindca peste tot sunt semne cu interzis alcoolul si fumatul pe strazile pietonale din Pai, si lumea chiar le respecta…, e o adevarata placere sa te plimbi pe stradutele inguste si aglomerate.

Pai e genul de orasel in care vii, cu rucsacul in spate, sa stai o zi-doua, si ramai o luna, un an sau…chiar si o viata. E plin orasul de fete si femei din Europa, care au venit in orasel acum cativa ani iar acuma sunt cu 2-3 prunci dupa ele – Veni, Vidi, Inmultziti 🙂 Sper sa nu mi se intample si mie una ca asta…:)

Desi initial am vrut sa stam doar cateva zile, pana la urma am stat 10 zile in Pai – record pana acuma. Resortul unde am stat, Family House @Pai, ne-a facut sa ne simtim foarte bine aici si sa ne tot prelungim sederea.

Tot aici, fetita noastra mica a invatat sa inoate singura – daca in prima zi de abia vroia sa intre in piscina, ciar daca avea “aripioare” pe maini, in ultimele zile sarea direct in apa mare, inota lungimi de piscina si o certam ca intra in apa fara sa fim si noi langa ea 🙂 Parca si vad peste cativa ani – “Tati, eu unde am invatat sa inot ? In Pai !” 🙂

Oriunde te uiti sunt culori vesele – parca esti intr-un permanent parc de distractii:

E clar ca cei de aici au simtul umorului, si asta ne place foarte mult. Parca fiecare taraba, magazin, restaurant sau ce-o fi, s-a intrecut sa faca o chestie simpatica.

Chiar in prima seara cand ne plimbam sa descoperim orasul, am ajuns intr-o piata unde se auzea tare “Holograf”, apoi cateva melodii de la Compact, Pasarea Colibri… a fost foarte placut sa-mi dansez “haremul” pe muzica romaneasca, in Pai 🙂 Pe de alta parte, oriunde am fost, in intreaga Thailanda, (cazari, transport, magazine), ni s-a zis ca suntem primii romani pe care ii intalnesc…

2446 - Pai - Noaptea prin oras

Fetele au avut o zi in care am zis ca facem doar ce vor ele…mare greseala 🙂 Drept urmare, a fost prima data cand au mers la masaj, prima data cand au fost la manichiura si pedichiura, s-au ales si cu posetute colorate iar seara am fost la un spectacol cu „samurai” si „fachiri”.

Mancarea – fiind in nord, am incercat feluri de mancare noi – papa bun, si mai ales suntem fericiti ca aici nu se folosesc frunzele de coriandru 😀 Noi insa tot dependenti am ramas de „sticky rice with mango„, preferatul nostru, la care i-am dat si nume de alint – „stinky mango” 🙂

Fetele noastre, consecvente, au desenat ce le-a placut cel mai mult din cele 10 zile petrecute in Pai:

Ne place tare mult nordul Thailandei, cred ca ramanem mai mult pe aici…