Primul weekend in Bangkok – am vrut sa vedem ceva cu specific local, asa ca sambata am mers in Chatuchak – cea mai mare piata de weekend din lume, un fel de talcioc /Oser, insa de o dimensiune impresionanta – peste 15.000 de tarabe si o suprafata de 11 kmp.

A fost si o ocazie buna sa folosim Skytrain-ul lor, un tren suspendat ce te plimba pe deasupra Bangkok-ului – relativ scump, comod si rapid.

Cam pe toate site-urile si revistele care promoveaza Thailanda, Chatuchak este in top 10 de vizitat. Si nu ai cum sa intelegi de ce, pana cand nu ajungi acolo:

Obiecte de arta, haine, mancare, electronice, margele, flori – nici nu-mi dau seama ce nu era acolo de vanzare – toate la preturi locale, inca nealterate de turisti 🙂

Culoarea predominanta in piata ? Spre deliciul fetelor – roz 🙂 – culoare care am intalnit-o foarte mult in Bangkok, in general, si la haine, si la masini, decoratiuni interioare – aici nu este considerata o culoare feminina.

Ne-a placut piata si o recomandam de mers cu copiii, vor vedea multe lucruri noi.

Dupa-masa – relaxare, joaca si piscina.

Duminica dimineata – am mers la o piata „de cartier”, prilej cu care am mai incercat un mijloc de transport 🙂 (oare cate mai sunt ? ): Songthaew – tradus „doua linii”, e un fel de taxi care il imparti cu altii, ce opreste oriunde, oricat, cu tarif fix – 6 Baht- oricat ai merge, si are un traseu prestabilit. Chiar daca pare „intors in timp” este de fapt practic si ieftin.

Din nou, in piata, cea mica a protestat impotriva mirosurilor 🙂

Ca sa compensam, dupa-masa le-am dus pe pitice la un loc de joaca mareee, numit Funarium. Timp de cateva ore s-au distrat una buna, timp in care noi, parintii, am avut timp de…noi 🙂 Pentru o dupa-masa, e excelent, desi nu tocmai ieftin – 860 Baht pentru toti 4. Recomandam daca e caldura prea mare.

Seara, fetele au desenat ce si-au amintit din weekend – era normal sa le placa la Funarium 🙂 si crocodilul impaiat din Chatuchak.

Maine, luni, parasim Bangkok-ul si mergem sa vedem temple vechi si ruine Khmere.