Azi am fost și am vizitat rezervația de stejari seculari de la Breite, un loc din inima Transilvaniei unde te poți bucura de natură.

Accesul în rezervație:

  • Pe jos de pe strada Ana Ipătescu – Traseul dunga roșie – distanță 1,6 km
  • Cu mașina – Accesul cu mașina se face până în rezervație. Pentru a ajunge cu mașina trebuie să ieșiți din Sighișoara și să o luați pe drumul spre Sibiu aproximativ 4km. Treceți de groapa de gunoi a Sighișoarei și cum coborâți dealul o luați prima la dreapta (lângă Hula Daneș) pe un drumeag mic și care nu are nici un indicator. Cum intrați pe drum vedeți la 100 de metri o cabană / hotel în curs de construcție, continuați pe lângă ea prin pădure pe un drum forestier până sus în rezervație. După aproximativ 2km veți știi că ați ajuns.

În rezervație am găsit o mulțime de stejari seculari. Acesta este cel mai mare și mai bine conservat parc de stejari și goruni multiseculari din centru și estul Europei.

Aici am văzut stejari bătrâni, unii ajungând la vârsta de 600-700 de ani. La marginea pădurii se află poate cel mai bătrân stejar din rezervație, cu circumferința de peste 7,1 m și o vârstă estimată de peste 700 de ani!

Harta rezervației o găsiți aici

Fetele s-au cățărat pe stejarii căzuți și l-au căutat pe cel mai mare

și ne-am bucurat de culorile toamnei.

În rezervație se află și flori rare, ocrotite prin lege: Gențiana și Mușcata Dracului, dar noi nu le-am găsit, probabil datorită momentului în care am vizitat rezervația. Este obligatoriu să mai revenim pentru a le vedea.

Azi am mai descoperit un loc frumos pe care vă recomandăm să îl vizitați când aveți ocazia.