Articol de Dora Muntean-Balog

 

Daca vreodata aveti drum prin Baia Mare si nu stiti unde sa popositi, va recomand cu drag Parcul municipal „Regina Maria”.

Intrare

Cand in tot orasul soarele dogoreste, aici este o oaza de liniste si racoare. Asta se datoreaza multimii de copaci care impanzesc parcul. Cand ma uit la acesti copaci, mereu mi se pare ca sunt acolo de cand lumea si pamantul. Inalti si foarte inalti au niste coroane bogate si frumoase.

Acest parc are ceva magic in el si parca m-a insotit toata viata, din copilarie pana acum. Il cunosc atat de bine, inca de cand eram de-o schioapa. Aici m-am dat prima data cu trenuletul din care le faceam mandra si super incantata cu mana parintilor. Un trenulet special, desprins din poveste, care ne plimba aproape pe toata lungimea parcului si din care speram sa nu mai fie nevoie sa ma dau vreodata jos. Tot aici, in adolescenta, veneam sa ma plimb si sa citesc  o carte la umbra. Nu lipsea nici Foisorul, unde ocazional mai canta si fanfara :).

Anii au trecut, eu am crescut si am plecat din Baia Mare, dar parcul si copacii lui frumosi m-au asteptat. Am revenit anul acesta in vacanta, insotita de fetitele mele. Ne-am dat din nou cu trenuletul (functioneaza doar in weekend), care era la fel de frumos ca mai demult. Ne-am dus la locul de joaca special amenajat pentru cei mari, dar si pentru cei mici. Dupa cateva ore petrecute aici, atat fetelor cat si mie, nu prea ne mai venea sa plecam.

Inca nu am vazut un loc de joaca mai frumos decat acesta, desi am vazut multe parcuri pana acum si nu doar in Baia Mare. 🙂 Daca ar fi sa fac un top intre Bucuresti, Cluj Napoca si Baia Mare, as pune pe locul 1 locul de joaca din acest parc. Covorul de cauciuc este atat de moale ca iti vine sa te intinzi pe jos, iar toboganele, leaganele si instalatiile de catarat sunt superbe.

Si nu in ultimul rand, in cazul in care va apuca foamea in parc, gasiti si o terasa, dar si un restaurant. 🙂

Sper sa va placa si sa nu il ratati, chiar daca stati doar un weekend in Baia Mare. Merita! 🙂