Știați că în România există plantații cu tuberoze? Noi am aflat acest lucru în acest an, când am plecat la sărbătoarea “Noaptea Tuberozelor”.

Evenimetul a avut loc în satul Hoghilag, situat la 2 km de Dumbrăveni și la 16 km de Sighișoara. Sașii sunt cei care au adus pentru prima oară în Romania tuberozele și au început să le cultive în Hoghilag. De la ei, bulbii de tuberoze au ajuns și la alți săteni. Când sașii au plecat din România, locuitorii Hoghilagului au continuat tradiția cultivării frumoaselor flori.

Am ajuns un pic mai devreme și am întrebat un localnic cum putem vedea frumoasele flori în grădini. Ne-a dus la soacra lui acasă. Aceasta ne-a povestit despre flori, modul in care le îngrijește și cum face ca acestea să înflorească în fiecare an deși în mod normal ele înfloresc doar odată la doi ani.

După plimbarea prin lanurile de tuberoze, ne-am întors la “Noaptea tuberozelor” care se desfășura în curtea bisericii fortificate din localitate. Am cumpărat câteva produse tradiționale și ne-am întors la Sighișoara.

Vă recomandăm să vizitați Hoghilagul în lunile august-septembrie când puteți să vă plimbați prin parfumatele lanuri de tuberoze, aflate in plin sezon.