Fiind pe malul marii, nu am rezistat sa nu mergem cu barca pe mare, la vizitat insule – mai ales ca Olivier si Khiet, gazdele noastre de la Le Passe Temps, ne-au asigurat ca in golful Tha Lane nu sunt valuri… Hmm.

Drept urmare, intr-o dimineata, hop-tzop intr-o barca si am plecat la “island hopping” – sarit din insula in insula, cum zic astia pe aici. Olivier si Khiet au venit cu noi, asa ca am avut ghizi buni si o companie vesela. In plus, nici urma de valuri, spre fericirea noastra.

Timp de aproape o ora, am trecut pe langa barci de pescari, pe langa o gramada de insule-ciuperci si plaje pustii. Si pe cand credeam ca ne vom da jos pe una dintre ele, nenea cu barca mergea mai departe…

Am ajuns ! Prima data ne-am dat jos din barca in parcu national de pe insula Ko Hong – am platit o taxa de intrare, desi nu prea intelegeam noi de ce… Parcul national era un golfulet cu apa limpede, o plaja de vis, si…

…si ultimul „pitic” l-am facut aici : snorkeling printre pestisori colorati ! Iupiii. Prima data cand am facut asta, pentru toti 4, asa ca tare mult ne-a placut, mai ales sa dam de mancare la pestisori:

Gata, avem toti 4 piticii facuti – am cules si mancat fructe exotice, ne-am jucat cu tigrii, ne-am jucat cu maimutzele si am facut snorkeling printre pestisori colorati. Ne putem intoarce acasa…sau nu ? 🙂

Am stat la pestisori pana am intrat la apa, dupa care am mers tot pe insula Hong, in alta parte. Insula Hong se traduce „camera” sau „incapere”, si nenea cu barca ne-a plimbat in jurul ei sa vedem daca gasim pe unde se poate „intra in insula”. Foarte greu, daca nu imposibil de observat intrarea in laguna – doar niste barci si caiace care ieseau de acolo au tradat locul pe unde se putea intra:

Ca sa va dati seama de cum arata insula asta, uite doua imagini de sus ale insulei – absolut superba.

In „interiorul” insulei – o laguna cu apa cristalina, unde copiii au facut din nou snorkeling vreo jumatate de ora, in apa de nici 1 metru adancime.

A trebuit sa iesim din laguna, caci refluxul deja facea ca iesirea din laguna sa fie foarte putin adanca. Am mai mers cu barca vreo 15 minute si am gasit o plaja pustie, unde am facut un picnic, din nou snorkeling, baie si leneveala 🙂 Si toata plaja era doar a noastra – oare nu o putem lua cu noi acasa ? 🙂

Urmatoarea insula, careia i-am uitat numele, a fost din nou o supriza placuta – doar inca o alta barca era acolo, o plaja lunga cu nisip alb, foarte fin, mangrove, o limba mare de nisip care disparea si aparea la flux si reflux, si locuri de snorkeling si baie.

Copiii s-au distrat de minune pe-acolo, au cautat scoici, s-au jucat in nisip, s-au dat pe balansoar, s-au jucat si cocotzat, apoi la plecare am facut sorkeling in largul marii, sarind din barca, si am vazut multi arici de mare tzeposhi.

La intoarcere spre resort, barcagiul ne-a dus sa vedem niste pesteri in stancile de pe insule – spre surprinderea noastra am aflat ca acolo, pe insulitele mici si nelocuibile (credeam noi), erau oameni care pazeau pesterile… 🙂

In pesterile acelea isi faceau cuiburile lastunul de mare, si se pare ca o gramada de oameni, in special chinezii, mananca supa facuta din cuiburile acestor pasari, si platesc si sute de dolari pentru o supa dinasta. Astfel ca parasile erau mai pretioase decat aurul acolo, si oamenii isi riscau viata traind pe insulitele alea mici si urcandu-se pe scari improvizate pentru a „culege” cuiburile – huh !

Seara am ajuns inapoi la resort, fericiti ca am vazut pestisori colorati, iar fetele au desenat ce le-a placut din ziua aceea – aricii de mare, scoicile colorate, pestisorii, crabii si „un baiat” au fost atractiile zilei pentru ele.