Susţine Mânuțe Pricepute!

Fă primul pas pentru o educație ALTFEL!

Implică-te alături de noi şi ajută-ne să fim schimbarea pozitivă din comunitate, oferind acces la educație tuturor.

Fiecare gest contează! DONEAZĂ!

Fiecare gest este important, iar contribuția ta, indiferent de suma donată, contează și face diferența pentru binele comunității, în educația copiilor noștri. Îți mulțumim pentru implicare!

Pentru transfer bancar, în unul din conturile:

IBAN LEI : RO35BTRLRONCRT0253308901

IBAN Euro: RO82BTRLEURCRT0253308901

Banca: Banca Transilvania

Detalii de plată:  nume proiect ex. "Acces școală online", "Sustin o educatie altfel", "Ajutor materiale casă incendiată", " Susținere site manutepricepute.ro" etc.

DONAȚIE CU CARDUL

Pentru o donație cu cardul, adăugați suma care doriți să o donați si apoi dați click pe butonul Donează acum.

Donation

lei
Donează acum

3,5% face diferenta! REDIRECȚIONEAZĂ 3.5%

Susține educația! Fă primul pas pentru o educație ALTFEL! Redirecționează 3.5% din impozit către Asociația Mânuțe Pricepute!

Este în puterea ta să dispui de destinația a 3.5% din impozitul pe venitul din salarii, pensii sau venituri asimilate salariilor tale care a fost plătit la bugetul statului în anul anterior, către o cauză în care crezi, spre exemplu susținând un ONG.

Prin formularul 230 îi spui statului în ce direcție vrei să se ducă o parte din taxele plătite de tine, contribuind astfel în mod direct la dezvoltarea unui domeniu pe care îl consideri important.

Dacă în anul fiscal precedent ai obținut venituri ca salariat, completează și semnează declarația 230. O poți descărca de AICI.

Declarația se completează de mână sau pe calculator, cu majuscule, citeț, corect și apoi se semnează.

Date care se completează :

 • rubrica I: nume, prenume, inițiala tatălui, CNP, localitate, județ, stradă și număr stradă
 • rubrica III: se bifeaza „Opțiunea privind direcționarea unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat pentru perioada 1.01 – 31.12. 2019”
  susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii și a unităților de cult, precum și pentru acordarea de
 • Detaliile entității non profit care va beneficia de redirecționarea a 3,5%: Asociația Mânuțe Pricepute, Codul de identificare : 33164000, Cont bancar: RO35 BTRL RONC RT02 5330 8901; suma nu trebuie completată; bifați varianta dorită de susținere – unul sau doi ani și semnează formularul.
 • Apasă butonul validează si formularul poate fi trimis online sau listat.

Trimite formularul scanat color către noi pe adresa de email contact @manutepricepute.ro și noi îl vom depune la finanțe sau depune-l la ANAf fizic sau online (SVP).

Dacă ai obținut venituri ca PFA sau din profesii liberale sau ai alte venituri extrasalariale – poți redirecționa 3.5% inclusiv din acestea, prin completarea Declarației unice prin intermediul Spațiului Privat Virtual (SPV).

În acest caz, se completează în secţiunea I.6 următoarele date: I.6.1.B) Susţinerea cu 3,5% Denumire: Asociația Manute pricepute, Cod identificare: 33164000, Cont Bancar: RO35 BTRL RONC RT02 5330 890.

Nu te costă nimic! SPONSORIZEAZĂ-NE

Redirecționează 20% din impozit, fără să te coste nimic.

Reprezinți o instituție sau o firmă și dorești să ne susții punctual pe un proiect sau în mod general?

Proiectele noastre nu ar fi posibile fără suportul material și moral al sponsorilor noștri care cred în noi și în munca noastră🙂! Alocă 20% din impozitul trimestrial/anual către noi pentru a contribui la dezvoltarea celui mai mare portal de educație alternativă și complementară din România. Fiecare mână de ajutor ne dă aripi.

Asociația Mânuțe Pricepute este înscrisă în Registrul ANAF al entităţilor/unităţilor de cult pentru care se acordă deduceri fiscale. Orice sponsorizare făcută către noi se poate deduce în limita a 20% din impozitul calculat de la plata acestuia către stat, conform Legii sponsorizării și Codului Fiscal.

Cum poti sa ne sponsorizezi activitatea?

 • Descarcă și completează modelul nostru de contract de sponsorizare sau completează modelul pe care îl deții, sună-ne la numărul de telefon 0723734572 sau scrie-ne pe contact@manutepricepute.ro
 • Redirecționează acești bani, fără costuri și într-un mod transparent, către Asociația Mânuțe Pricepute.

Valoarea sponsorizărilor care depășește impozitul pe profit datorat anual, se reportează pentru deducere în trimestrele următoare (pe o perioadă de 28 de trimestre consecutive sau 7 ani). Scăderea acestor sume din impozitul datorat se efectuează în ordinea înregistrării acestora, în aceleași condiții, la fiecare termen de plată a impozitului pe veniturile microîntreprinderilor sau a impozitului pe profit

Firmele plătitoare de impozit pe profit

Cheltuielile cu sponsorizarea nu sunt în mod direct deductibile; ele se scad din impozitul pe profit datorat la nivelul valorii minime dintre următoarele:

 • 0,75% din cifra de afaceri; pentru situaţiile în care reglementările contabile aplicabile nu definesc indicatorul cifra de afaceri, această limită se determină potrivit normelor;
 • valoarea reprezentând 20% din impozitul pe profit datorat.

Sponsorizările se pot deduce trimestrial (de exemplu, sponsorizările efectuate până la 30 martie pot fi deduse, în limitele precizate mai sus, din impozitul de plată calculat și datorat la 25 aprilie) urmând a trece testul de deductibilitate anual (sponsorizările efectuate în cursul unui an fiscal vor fi deduse, în limitele legale, din impozitul de plată scadent până la 25 martie anul următor).

Exemplu de calcul pentru limita de deductibilitate a sponsorizării

Dacă ai o cifră de afaceri de 100.000 RON și un profit brut de 10.000 RON datorezi un impozit de 1.600 RON.

 • 0.75% din cifra de afaceri 100.000 (0.75% x 100.000)= 750 RON.
 • 20% din impozitul pe profit 20%*1.600 RON = 320 RON

Firma va putea deduce de la plata impozitului aferent acestui trimestru sponsorizări in valoare de 320 RON.

Firmele plătitoare de impozit pe venitul microîntreprinderilor

Microîntreprinderile au posibilitatea reducerii impozitului pe veniturile microîntreprinderilor datorat la plata în cursul fiecărui trimestru, cu valoarea sponsorizărilor efectuate în decursul acestui trimestru, în limita maximă a 20% din impozitul pe venituri calculat.

Exemplu: O microîntreprinderile calculează la sfârșitul primului trimestru un impozit datorat către stat în valoare de 1.000 de lei.  Ea poate anticipa aceasta și redirecționa 20% din acest impozit către Mânuțe Pricepute – adică 200 de ron, urmând să datoreze la plată impozit pe venituri de 800 de lei.

Deducerea contractului cu sponsorizarea pe primul trimestru este condiționată deci, de înregistrarea în contabilitate a efectelor acestuia până cel târziu în data de 31 martie. Astfel, viramentul bancar/avizul de livrare a bunurilor, etc trebuie operate până la 31 martie. Dacă transferul bancar a avut loc după această dată, suma va deveni deductibilă la calcul doar în următorul trimestru.

Dacă aceeași firmă decide să sponsorizeze un proiect de-al nostru cu 500 de lei și poate să își deduce doar 200 de lei în acest semestru, pe restul de 300 îi va putea deduce în următoarele 28 de trimestre.

În cazul microîntreprinderilor, observăm că disponibilul pentru sponsorizare din trimestrul curent nu poate fi reportat în perioadele ulterioare.

DONEAZĂ-ȚI ZIUA DE NAȘTERE!

Donează-ți ziua de naștere pentru o educație altfel; anul acesta toate fondurile colectate de către noi vor fi redirecționate pentru a ajuta spitalele din Sighișoara.

Împreună putem! DEVINO FUNDRAISER!

Suntem o echipă curajoasă, dar am nevoie de tine să ne creștem misiunea de a acționa prin educație non-formală. Crezi că prin asta putem schimba comunitatea și lumea în care trăim? Ai niște timp liber și vrei să te implici? Atunci să adunăm împreună resursele financiare pentru ca proiectele noastre să prindă viață!

PROPUNE O ACTIVITATE

Ai un proiect în minte care crezi ca ar ajuta comunitatea ta și n-ai găsit pe nimeni care să-ți acorde sprijin în desfășurarea lui?

Hai la noi și împreună vom găsi cea mai buna modalitate de a pune in aplicare planul tău, iar tu vei putea coordona propria ta echipa de voluntari.

PROPUNE UN PROIECT

Ai un proiect în minte care crezi ca ar ajuta comunitatea ta și n-ai găsit pe nimeni care să-ți acorde sprijin în desfășurarea lui?
Hai la noi și împreună vom găsi cea mai buna modalitate de a pune in aplicare planul tău, iar tu vei putea coordona propria ta echipa de voluntari.