Cel mai bun blat de pizza

Prima dată am făcut această rețetă de blat de pizza cu Dora si Anca. Nici nu mai știu de la cine era și nici nu e așa de important de unde este, dar de fiecare dată când o fac îmi amintesc cu drag de ele. Mulțumesc dragi prietene.

 

Fetele mele adoră pizza făcută acasă. Le place pentru că o fac împreună cu prietenele lor, cu ingredientele preferate și pentru că pun multă bucurie și râsete când o fac.  Blatul de pizza este unul foarte bun și foarte ușor de făcut.

Ingrediente:

  • 350 g. făină;
  • 200 ml. apă călduță;
  • 10 g drojdie uscată;
  • 25 g ulei de măsline;
  • 1 linguriță de sare;
  • 1 vârf de cuțit de zahăr.

Pași:

  1. Într-un vas see prepară drojdia cu apa caldă si cu vârful de zahăr. Se lăsă 5 minute să se activeze;
  2. În al doilea vas se amestecă făina, uleiul și sarea, apoi se pune pune compoziția de la pasul 1.
  3. Se frământă bine și se lasă la dospit 15 minute. Mie imi ies cam 2-3 blaturi de pizza de diametru 30 din acest aluat, în funcție de cât de subțire întind aluatul.
  4. Impărțim aluatul în 2-3 și facem bile din el. Presărăm masa cu făină și întindem cu ajutorul făcălețului pizza.
  5. Odată pusă în tava de pizza aluatul copiii pot “decora” pizza în funcție de preferințele lor.

Aștept cu drag părerea voastră și mai ales a copiilor voștri despre această rețetă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *