Brioșe cu ananas, mere și nucă

Brioșele cu ananas sunt foarte pufoase și gustoase. Rețeta se prepară ușor și este  dulce acrișoară, numai bună dimineața lângă cana de lapte cald.

Materiale necesare:

  • 2 ouă;
  • 100 g zahăr;
  • 100 ml ulei;
  • 1 plic de zahăr vanilat;
  • 175g făină;
  • 1 linguriță praf de copt;
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată;
  • 1 praf de sare;
  • 150 de grame de ananas;
  • 2 mere;
  • nucă.

Pași:

  • Tăiem ananasul în cubulețe. Noi am folosit ananas proaspăt, dar este foarte bun cel din conservă;
  • Preîncălzim cuptorul la 180°C și pregătim formele de brioșe (de silicon sau hârtie).
  • Batem 2 ouă cu 100 g zahăr până se albesc și se fac spumă;
  • Punem 100 ml ulei și zahăr vanilat și batem în continuare până se omogenizează;
  • Măsurăm 175 g făină și o cernem prin sită pentru a o aera, împreună cu praful de copt, vârful de sare și lingurița de scorțișoară măcinată;
  • Amestecăm manual mixul de făină cu compoziția făcută din ouă, ulei și zahăr, până se omogenizează;
  • Curățăm merele de coajă și le dăm prin răzătoare.
  • Adăugăm mărul și ananasul în compoziție;
  • Amestecăm totul cu o spatulă și umplem formele de brioșe (maxim 2/3 din înălțime);
  • Decorăm cu bucăți de nucă;
  • Lăsăm la cuptor timp de 25 minute;
  • Pentru a ști când sunt gata, le verificăm cu o scobitoare – dacă iese uscată, sunt numai bune de mâncat!

Pofta bună!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *