Ghiveci de legume

Această mâncare trebuie făcută obligatoriu de câteva ori vara, cat și toamna. Este plină de vitamine, sănătoasă și poate fi consumată atât de copii, cat si de părinți și bunici. În cele ce urmează, vă voi da lista de ingrediente, insa cantitățile le hotărâți voi. Se poate renunța la una, două sau chiar trei ingrediente și se pot înlocui cu altele, sau nu. Mâncărica fiind doar cu legume, orice combinație va fi perfectă. Când vine vorba de legume proaspete, în plin sezon nu ai cum să dai greș.

Ingrediente:Ghiveci de legume - 2

  • ardei capia;
  • gogoșar;
  • ardei gras galben;
  • morcov;
  • pătrunjel rădăcina și frunzele;
  • frunze de țelină;
  • ceapă roșie;
  • ceapă albă;
  • conopidă;
  • dovlecel;
  • vânată;
  • roșie.

 

Pași:

  • Spălăm toate legumele și le curățăm de semințe, sau de coajă, după caz. Le tăiem cubulețe sau Ghiveci de legume - 1fâșii. Eu am optat pentru cubulețe, îmi va fi mai ușor să îi dau Sofiei să manânce, încă nu are decât 7 dințișori.
  • Prima dată sotez ceapa în puțin ulei cu apă. Când a devenit sticloasă, adăugăm rădăcinoasele, apoi ardeii și frunzele de țelină. Punem și puțină apă, completând la nevoie. Nu trebuie pusă multă apă, deoarece legumele lăsă și ele apă.
  • Când legumele s-au gătit pe jumatate, adăugăm conopida, apoi vânata și dovlecelul.
  • Condimentam după gust cu sare, boia și piper.
  • Când sunt toate legumele gătite, adăugăm o roșie pelată și frunzele de pătrunjel, tăiate mărunt.
  • Lăsăm să dea un clocot și gata; stingem focul.

 

Toată minunația asta poate fi servită cu orez sau hrișcă. Pot fi adăugate și boabe de năut fierte. Sau poate sa fie o delicioasă garnitură lângă o bucată de carne de pui sau de vită. Oricum ați alege să o consumați, garantat veti spune: ,, Mai fac și săptămâna viitoare!”

Poftă bună!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *