Băile Figa – Un loc ce merită descoperit

Articol trimis de Ioana Budu.

 

Pentru ca abia ne-am întors din concediu, la serviciu fiind doar fizic dar cu gândul și sufletul încă în vacanță, ne-am propus sa prelungim cât de mult aceasta stare.

 

Așa că am plecat către Beclean direcția Băile Figa, mai exact Complexul balnear Băile Figa. Ușor de ajuns, este la o aruncătură de băț de Beclean (cca 3 km), iar din Cluj cca 80 km, complexul a fost în totalitate reconstruit  de către Primăria Beclean cu ajutorul unor fonduri UE. Cinste lor! ….Primăriei adică.

 

Găsim aici o armonioasă îmbinare a utilului cu bunul gust.  Intrarea este împrejmuită de o alee largă cu flori, gazon frumos și îngrijit.

Descopera Romania - Baile Figa - 5

În incinta generoasă au fost amenajate tobogane mari, în spirala (3 la număr) ,  un alt bazin cu un tobogan in valuri, un bazin gen  “lazy river”,  “groapa” cu apă sărata și încă două sau trei bazine.

În interior avem o piscină acoperită, sauna, jacuzzi și sală fitness.

 

Sunt și multe șezlonguri (2 lei/zi),  atât în zona amenajată cu nisip cât și pe iarbă.Descopera Romania - Baile Figa - 4

 

În incintă funcționează un restaurant cu câteva feluri de mâncare (șnițele, mititei, aripioare, cartofi prăjiți, sucuri, cafele, înghețate etc.) Preturile sunt accesibile: 7 lei un caș pane + cartofi prăjiți sau 8 lei un șnițel + cartofi prăjiți, dar porțiile nu foarte mari.

 

Intrarea in complex este 10 lei, copiii sub 7 ani au acces gratuit. Piscina interioara și toboganele mari se achită separat (10 lei fiecare)

 

S-a dezvoltat rapid și un sat de vacanță cu căsuțe de închiriat (100 lei pe noapte) dar găsim și mulți particulari care închiriază case sau cabane.

 

Este un loc drăguț în care ne-am simțit foarte bine deci îl recomănd cu drag pentru o evadare de weekend.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *