Marișel – aer curat și plimbări în natură

La numai o oră de Cluj Napoca, aproximativ 60 de kilometrii se află localitatea Mărișel, un sat întins situat la o atitudine de 1200 de metri pe Munții Gilăului, parte a Munților Apuseni. Bucuroși de invitația primită de la prietenii noștri am pornit vineri spre Mărișel.

 

De ce ne place în Mărișel? Pentru excursiile pe care le putem face împreună, pentru aerul curat, liniște multă și momentele petrecute alături de oameni frumoși. Ne întoarcem frecvent în această localitate, indiferent de anotimp.

Vă vom povesti pe scurt excursia de acum unde am fost în gașcă mare, apoi vom pune poze și din alte anotimpuri/ excursii aici.

 

Am pornit la drum din Cluj cu vreo 3 ore întârziere față de cum ne-am propus, dar odată ajunși sus florile care erau pretutindeni ne-au fermecat.

La cabană lumea ne aștepta cu un gulaș de vânat. Deși nu suntem mari amatori de carne am mâncat cu poftă o porție dublă. A fost delicios.  Nota 10 pentru bucătar.

Copiii s-au regăsit și au început să se joace împreună pe grupulețe că eram mulți.

Apoi au plecat și au căutat lemne de foc pe care le-au adus pentru a face un foc de tabără mare.

Și iată rezultatul muncii lor. După ce focul s-a terminat, am admirat stelele și căutat constelațiile, deoarece cerul era senin și stelele se vedeau așa de frumos. Cu greu am plecat spre culcare, iar odată ajunși în pat am adormit foarte repede.

Dis de dimineață distracția a continuat în cort, la râu, pe trambulină, cu o bătaie cu apă la care au participat copiii și adulții.

Am fost la cules de frăguțe și muguri de brad,

apoi am revenit în curte unde am făcut experimente: am construit turnuri din pahare pe diverse suprafețe și am încercat să gătim fără foc.

Așa a fost și a treia zi, doar că a trebuit la amiază să împachetăm și să ne întoarcem la Cluj. Înainte de plecare am făcut o plimbare prin țara florilor și ne-am bucurat de adierea vântului.

A fost un week-end frumos. Mulțumim Ramo și Lau.

La Mărișel se pot face excursii de o zi din Cluj. În cazul în care optați pentru acestea vă putem spune câteva experiențe proprii:

  • Drumul: vălurit, dar asfaltat.
  • Se poate mânca foarte bine la Cabana Moților, mâncarea este excelentă și se folosesc multe ingrediente luate din sat.

La cât mai multe excursii în familie.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *