Ferma animalelor “Moara de vânt”

La numai 15 km. de  Cluj este ferma de animale numită „Moara de vânt”, locul în care fetele l-au întâlnit pe Tzupi, un iepuraș alb și pufos cu ochișori roșii, pe care l-au indrăgit de la prima vizită.

Accesul la parc doar cu mașina pe  Cluj Napoca – Făget – Pădurea Făget – înainte de Salicea stânga spre Lacul/Pensiunea Micești la 2,5Km de sosea. Ultima porțiune de 2,5 km nu este asfaltată.

moara de vant

Proprietarul parcului, Wilhelm Dietrich, a importat  din Germania conceptul de gradină zoologică de mângaiat animalele și a început construcția din anul 2009 pe o suprafață de 2.5ha, pe care a extins-o mai apoi la 4.5 ha. Parcul zoologic are acum un loc de joacă pentru copii, loc de picnic și un mic restaurant.

Biletul de intrare în parc este unul accesibil: 6 lei/ adult , 6 lei/copil, 2 lei găletuța cu mâncare.

Pozele puse în cadrul articolului sunt făcute în diferite anotimpuri în care noi am vizitat parcul.

Cel mai mult ne-a plăcut când am putut să îl hrănim pe Bambi (22 iunie 2015), puiuțul de ciută pe care l-a adus unul din oamenii din zonă și pe care l-a găsit când a cosit iarba și care avea doar 1-2 zile. Copiii l-au îndrăgit pe loc și el s-a atașat de fete.

În parc am găsit multe animale în special domestice, dar sunt și câteva animale sălbatice. Printre animalele pe care le-am văzut aici se numără: rățuște, gâște, găini, bibilici, fazani, păuni, porumbei, prepelițe, porcușori de Guineea, capre, curci, ponei, măgari, văcuțe, cerbi, ciute, căpriori, lame, ratoni, ursuleți năsoși etc. Ne place să vedem cerbii, căpriorii și ciutele într-un spațiu generos în care se pot mișca în voie. De spații generoase au parte și văcuțele, măgarii si poneii. Spre fericirea copiilor poneii se pot călări, 6 lei/copil/tură.

Una din atracțiile parcului este maimuțica Luiza, care trăiește într-un țarc mic în interior, dar din care poate ieșii afară într-un tarc mai generos. Preferă să stea în interior unde primește mai multe bunătăți de la copii.

Cel mai mult în parc fetelor le plac iepurașii, căluții și căprioarele, dar hrănim cu drag și restul animalelor care vin și unele vor să îți fure găletuța cu mâncare.

În incinta fermei Moara de vânt se află Gecko Parc, locul unde adrenalina crește și prindem curaj.

Sperăm că v-am tentat să mergeți într-o aventură în familie 🙂

2 comentarii pentru “Ferma animalelor “Moara de vânt”

 1. Ilioaea Catalin -

  Buna seara,

  Am o intrebare pentru dumneavoastra.
  Sefa mea este o mare iubitoare de animale si isi doreste de foarte mult timp sa gaseasca un pui de raton.A calatorit in foarte multe tari si a intalnit diferite persoane care aveau pui de raton.I-au placut foarte mult si isi doreste din suflet sa aibe grija de un pui.
  Daca sunteti dispus sa dati spre adoptie sau sa vindeti in cazul in care aveti puiuti v-as fi recunoscator daca m-ati putea ajuta sa ii fac o surpriza.
  Nu veti regreta alegerea facuta!
  Multumesc frumos

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *