Muzeul Trenuletelor din Sinaia

Articol si poze trimise de Dora Muntean.

 

Toata lumea stie de Muzeul Peles din Sinaia, dar … stiati ca tot in Sinaia, chiar langa gara, gasiti un muzeu inedit? Este vorba despre Muzeul Trenuletelor, unde atat cei mici cat si cei mari pot sta cu orele sa urmareasca o multime de trenulete care trec prin tuneluri sau gari.

Aceste trenulete sunt reproduse la scară redusa dupa modele reale, exista oameni care asteapta pe peron, sunt case si poduri, oameni ce muncesc la camp, etc. Exista peisaje de vara sau de iarna.

Inaugurarea expozitiei a avut loc in 2009 datorita fiicei lui Alberto Drera, care a donat garii din Sinaia toate piesele in miniatura mostenite de la tatal sau, indeplinind astfel dorinta acestuia.

Neaparat sa rugati pe cineva de la muzeu sa va arate detaliile care nu sunt usor de observat decat dupa o studiere atenta a machetelor. Nu diar trenuletele se misca, ci si oamenii care fac tot felul de munci, se misca, dau cu sapa, sting incendii, se lupta in parcare etc.

Tot in muzeu, exista un loc special amenajat pentru copii unde acestia se pot juca in liniste, pana noi adultii studiem toate machetele cu trenulete. Si avem de studiat, nu gluma

Asadar este mai mult decat o simpla expozitie de trenulețe. Este un loc care in care poti petrece lejer cateva ore, unde va veti simti foarte bine atat voi, cat si copiii.  🙂 Vi-l recomandcu calduros.

Pretul de intrare: adulti 5 RON;copii 4 RON; grup 3 RON/persoana.

Este deschis zilnic intre orele 10:00-18:00.

Fotografiatul si filmatul sunt permise fara restrictii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *