Satul Pitigaia din comuna Stalpeni

Articol si poze trimise de Adriana-Florina Stancu

Va voi prezenta un loc extraordinar, cunoscut de putina lume, care ar trebui vizitat de oricine este in trecere spre Campulung Muscel. Chiar merita sa va petreceti o zi aici. Cu siguranta va va placea!

 

Este vorba de un sat apartinand comunei Stalpeni din judetul Arges – Pitigaia. Situat la doar 6 km de drumul national 73, ce face legatura intre Pitesti-Campulung-Brasov. Acest mic satuc a devenit in ultimii ani locul in care orasenii, cu precadere din Bucuresti, isi cauta linistea, relaxarea, departe de tumultul orasului.

 

Si ce poate fi mai frumos decat sa evadezi in mijlocul naturii? Caci, intr-adevar, situarea acestui sat intr-o mare poiana, in mijloc de padure, face din el un loc minunat.

Mergem aici ori de cate ori avem ocazia! Fetitei mele Catalina, ii plac mai ales picnicurile pe care le facem aici la iarba verde.

Biserica din lemn din mijlocul satului incanta privirea si cu siguranta ca va va atrage sa petreceti week-endurile aici, alaturi de copii.

34 comentarii pentru “Satul Pitigaia din comuna Stalpeni

 1. florance -

  Am fost o dată, peisajul este deosebit. Te rupi de realitate,pe parcursul celor 6km până ajungi în sat ai impresia că te afli într-o altă lume.

  Răspunde
 2. Cristian -

  Dap.. este un loc minunat,am inteles si prin ce-am vazut pe internet. Eu sunt din Bucuresti si intr-un an am fost prin multe sate (pe bicicleta), acum Duminica asta pe data de 23.08.2015 vreau sa dau o tura si prin Pitigaia pe bicicleta, care este genul de om caruia sa-i placa sa descopere natura pe bicicleta il invit cu mine duminica asta,cu plecare din Bucuresti si intoarcere,desigur. Pentru o zi. Satele pe care le-am mai vizitat anul acesta sunt
  : Bragadiru/Cornetu/Mihailesti/Stalpu/Bulbucata/Podul Doamnei/Sterea/Vadu-Lat/Bucsani/Dealul/Crevedia-Mare/Malul-Spart/Bolintin Vale/Bolintin deal/Mihai voda/Tantava/Darvari/Domnesti.

  Răspunde
 3. Manolescu madalina elena -

  Satul unde am copilărit!Un peisaj de vis…!!!După un weekend petrecut acolo chiar te simti relaxat si plin de viata!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *