Trenuletul alfabet

 

Click pe imagine pentru a descarca fisierul in format .PDF

trenul literelor

13 comentarii pentru “Trenuletul alfabet

 1. Diana -

  Foarte util, multumim! Trenuletul cifrelor il aveti, sau al fructelor, legumelor, animalelor? Imi place mult ideea de prezentare sub forma unui tren. Felicitari!

  Răspunde
 2. Diana -

  Foarte utile, toate trenuletele, le voi folosi la clasa! Pentru cifre,legume, fructe sau animale, cred ca s-ar mai putea ! Interesanta si atractiva ideea, multumim!

  Răspunde
 3. Diana -

  Am scris si la celalalt tren, cred ca s-ar putea 5 vagoane cu animalute dom, 5 cu salbatice, la fel si pt fructe romanesti / exotice dintre cele mai cunoscute, e o idee poate, cum credeti! Iar cel cu cifre ar putea avea si imagini pt fiecare nr pana la 10. Ma bucur daca pot fi de folos, o sa ma mai gandesc la idei! O zi buna!

  Răspunde
 4. Teodora -

  Sunt foarte utile aceste trenulete, dar va rog sa nu va suparati daca va dau cateva sugestii in a le corecta putin pentru a fi de mare ajutor elevilor!
  La acest tren la litera C, ar trebui sa atasati o alta imagine decat cea de la cirese pentru a nu se face confuzie cu sunetul “ci” format din cele 2 litere C si I. Aceeasi problema la G cu “girafa”… sunetul “GI”.

  Răspunde
  1. carmen.deac (autor) -

   Multumim pentru critica constructiva. Am facut modificarile la literele C si G. Asteptam si alte sugestii pentru proiecte noi sau imbunatatirea proiectelor extistente. Un gand bun.

   Răspunde
 5. Teodora -

  Pentru grupurile de litere ale limbii romane ati putea realiza un trenulet?
  ce, ci, ge, gi, che, chi, ghe, ghi.
  cercei, cirese, girafa, cheie, chitara, ghem, ghinda…

  Răspunde
 6. Cory -

  Imi place ceea ce postati, insa indraznesc sa fac o precizare: dupa parerea mea, literele de tipar de pe fisele de lucru sunt cam ingramadite (mai ales la litera I parca imi fug ochii); ar fi ideal sa se renunte la una dintre doua litere…(iar la I se poate renunta chiar la doua litere alaturate. Bineinteles ca se poate cere elevilor sa realizeze tot a doua/a treia litera de pe cate un rand.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *